
Перед приготуванням квасолю слід на деякий час потримати у воді, передають Патріоти України.
Така проста процедура значно скоротить процес варіння. Крім того, попередньо замочена квасоля поступово поглинає воду під час приготування. Рекомендується залишити у воді квасолю на ніч, але можна і на добу.
Молоді господині періодично сперечаються про те, як правильно замочувати продукт: у холодній чи гарячій воді.
Однак виявляється, що обидва варіанти підходять.
Справа в тому, що замочування в холодній воді дозволяє зберегти в страві максимум вітамінів. А процедура, яка виконується у теплій воді, скорочує процес приготування.
У першому випадку необхідно ретельно промити квасолю. Після цього інгредієнт потрібно помістити у каструлю та залити водою. На одну склянку насіння необхідно взяти щонайменше три склянки рідини.
Бажано залишити квасолю замоченою на ніч або на 24 години, але при цьому кожні три години слід міняти воду.
Гарячий спосіб не потребує стільки часу.
Потрібно залити квасолю гарячою водою, а потім довести до кипіння. Почекайте, щоб квасоля прокип’ятилась хвилини дві чи три. Після цього каструлю потрібно зняти з вогню, накрити кришкою і почекати годину.
Кисломолочний сир - корисний і поживний продукт, багатий на білок і кальцій. Проте деякі комбінації можуть негативно впливати на травлення та загальний стан організму, передають Патріоти України. Три продукти, які не можна поєднувати з кисломолочним си...
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...