Господиням на замітку! У якій воді замочувати квасолю - холодній чи теплій

Перед приготуванням квасолю слід на деякий час потримати у воді, передають Патріоти України.

Така проста процедура значно скоротить процес варіння. Крім того, попередньо замочена квасоля поступово поглинає воду під час приготування. Рекомендується залишити у воді квасолю на ніч, але можна і на добу.

Як правильно замочувати квасолю?

Молоді господині періодично сперечаються про те, як правильно замочувати продукт: у холодній чи гарячій воді.

Однак виявляється, що обидва варіанти підходять.

Справа в тому, що замочування в холодній воді дозволяє зберегти в страві максимум вітамінів. А процедура, яка виконується у теплій воді, скорочує процес приготування.

У першому випадку необхідно ретельно промити квасолю. Після цього інгредієнт потрібно помістити у каструлю та залити водою. На одну склянку насіння необхідно взяти щонайменше три склянки рідини.

Бажано залишити квасолю замоченою на ніч або на 24 години, але при цьому кожні три години слід міняти воду.

Гарячий спосіб не потребує стільки часу.

Потрібно залити квасолю гарячою водою, а потім довести до кипіння. Почекайте, щоб квасоля прокип’ятилась хвилини дві чи три. Після цього каструлю потрібно зняти з вогню, накрити кришкою і почекати годину.

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...