Господиням на замітку! У якому разі макарони після варіння обов’язково промивають водою

Макарони – гарний гарнір, який допоможе в потрібний момент. При приготуванні цієї страви потрібно точно дотримуватись рецепту. Запобігти злипанню макаронів можна, якщо слідувати порадам досвідчених кухарів, передають Патріоти України.

Як правильно готувати

Деякі господарки сумніваються, чи треба промивати макарони після варіння.

Вважається, що така процедура позбавить макарони зайвого крохмалю і зробить їх розсипчастими.

Якщо макарони промивати проточною водою після варіння, то вони не злипнуться і не перетворяться на кашу.

Проте виробам із твердих сортів промивання холодною водою може зашкодити. Бажане – ополіскування під теплим струменем.

Є випадок, коли макарони потрібно обов’язково помістити під струмінь води. Це потрібно зробити, якщо не планується їхня негайна подача на стіл.

Якщо гарячі спагетті або ріжки відразу після приготування помістити в посуд для зберігання, то є ризик отримати переварений продукт. Макарони продовжать готуватися під впливом своєї температури.

Якщо макарони злиплися після варіння, їх можна промити теплою водою з-під крана, а потім обсушити на сковорідці.

Смак макаронів не зміниться, його посилять спеції та соус.

Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

неділя, 3 серпень 2025, 11:08

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...