Господиням на замітку! У яку воду кидати булгур, щоб він вийшов розсипчастим

Булгур – крупа, яка відносно недавно але стала популярною в меню української кухні. Булгур поживний та ситний, передають Патріоти України.

Щоб булгур вийшов розсипчастим, його потрібно промивати перед приготуванням.

Подробиці

Достатньо обсмажити крупу 2-4 хвилини на вершковому маслі або рослинній олії.

Потім потрібно підготувати овочі. Вони зроблять смак булгура смачнішим і ароматнішим.

Обсмажте морквину та цибулю на сковорідці та додайте овочі до каструлі.

На 1 склянку булгура беріть 2 склянки води, яка обов’язково має бути гарячою.

Залийте крупу водою, додайте сіль, перемішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.

Накрийте кришкою і варіть булгур 15-20 хвилин, поки він не вбере всю воду.

Потім булгур потрібно протомити на маленькому вогні близько 30 хвилин.

Якщо ви готуєте булгур у мультиварці, виберіть режим «Рис» або «Плов» і варіть також близько 30 хвилин.

Зварити булгур швидше можна в мікрохвильовій печі. Готуйте 2–3 хвилини на максимальній потужності, а потім залиште тарілку з булгуром у закритій мікрохвильовій печі на 15 хвилин.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...