Господиням на замітку! Вишневе варення за бабусиним рецептом - ягода лишається цілою та тримає форму

Вишневе варення, приготовлене таким способом, справді повертає у дитинство. Саме так колись готували наші бабусі. І, відверто кажучи, цей смак складно забути та з чимось порівняти, передають Патріоти України.

Вишня у заготівлі добре тримає форму, а саме варення виходить густим, має гарний колір, незабутній смак та бездоганний аромат. Рецепт густого вишневого варення без кісточок був опублікований в одному з кулінарних каналів в Youtube.

Інгредієнти:

  • вишні – 1 кг
  • цукор – 600 г

Спосіб приготування:

1. Вишні помити та очистити від кісточок.

2. Засипати вишні цукром. Накрити ємність кришкою та залишити на ніч за кімнатної температури.

3. Зранку перемішати вишні, поставити на вогонь та варити 5 хвилин з моменту закипання. Прибрати з вогню та залишити до повного охолодження.

4. Варити вишні таким чином ще 2 рази. Після того, як зварили вишні третій раз, залишити ягоди на ніч.

5. Зранку проварити вишні 1 хвилину.

6. Розлити варення у стерильні банки. Герметично закрити та перевернути банки догори дном.

Квасоля vs м’ясо - що корисніше? Результати дослідження шокують навіть дієтологів

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 23:10

Науковці довели, що заміна м’яса на квасолю може не лише покращити здоров’я, а й допомогти схуднути. Згідно з дослідженням, проведеним у Фінляндії та опублікованим у Європейському журналі харчування у 2025 році, регулярне споживання квасолі позитивно в...

Зовсім не екзотика! Дослідники назвали "суперфуд" для шкіри та мозку, який є у кожному супермаркеті

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 16:50

Правильне та збалансоване харчування є запорукою міцного здоров’я людини. Те, що ми їмо щодня, неабияк впливає на наше самопочуття та організм. Дослідники розповіли, про супер’їжу, яка допомагає знизити ризик деменції та покращити стан шкіри. Про це пи...