М’якість – обов’язкова характеристика ідеально приготовленої смаженої чи запеченої курки, передають Патріоти України.
Занадто тверде м’ясо свідчить про те, що страва була приготована не зовсім правильно.
Але якщо говорити ще точніше, то відсутність у страви ніжності – це доказ того, що кулінар припустився помилки при підготовці курки до термічної обробки.
М’ясо слід попередньо замочити. Причому використовувати для цього якісь складні маринади не треба.
У чому замочити курку
Продукт має полежати у солоній воді. До того ж недостатньо просто додати хлорид натрію у воду.
Солоний компонент повинен повністю розчинитись. Щоб досягти такого результату, воду треба прокип’ятити.
На вогонь треба поставити каструлю із сумішшю, що складається з однієї склянки сипучого компонента та двох склянок води.
Після завершення процедури в посуд треба буде влити ще шість склянок води. Температура цієї рідини має бути досить низькою.
У «маринад», що вийшов, потрібно покласти курку. Миску з м’ясним продуктом слід відправити до холодильника. Там страва, що маринується, повинна знаходитися приблизно 90 хвилин.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...