Господиням на замітку! Замочіть курку в цій рідині, і м’ясо стане набагато ніжнішим

М’якість – обов’язкова характеристика ідеально приготовленої смаженої чи запеченої курки, передають Патріоти України.

Занадто тверде м’ясо свідчить про те, що страва була приготована не зовсім правильно.

Подробиці

Але якщо говорити ще точніше, то відсутність у страви ніжності – це доказ того, що кулінар припустився помилки при підготовці курки до термічної обробки.

М’ясо слід попередньо замочити. Причому використовувати для цього якісь складні маринади не треба.

У чому замочити курку

Продукт має полежати у солоній воді. До того ж недостатньо просто додати хлорид натрію у воду.

Солоний компонент повинен повністю розчинитись. Щоб досягти такого результату, воду треба прокип’ятити.

На вогонь треба поставити каструлю із сумішшю, що складається з однієї склянки сипучого компонента та двох склянок води.

Після завершення процедури в посуд треба буде влити ще шість склянок води. Температура цієї рідини має бути досить низькою.

У «маринад», що вийшов, потрібно покласти курку. Миску з м’ясним продуктом слід відправити до холодильника. Там страва, що маринується, повинна знаходитися приблизно 90 хвилин.

Все просто! Як зробити кольорові млинці без барвників

середа, 21 травень 2025, 9:15

Кольорові тонкі млинці можуть стати основою для святкової закуски. Ви можете зробити солодку чи солону начинку, гарно оформити та вразити гостей. При цьому барвники все ж будуть, але натуральні. З продуктів, які не важко знайти, але без хімічних порошк...

Є секрет! Що додати в тушковане м’ясо, щоб підлива була густа

середа, 21 травень 2025, 8:15

Тушкуєте м’ясо і хочете, щоб підлива до гарніру була густою? Пригадайте для себе спосіб, який же бабусі використовували під час приготування страв. Не завжди була можливість загустити страву великою кількістю овочів, тому й вдавалися до такої хитрості,...