Господиням на замітку! Замочіть курку в цій рідині, і м’ясо стане набагато ніжнішим

М’якість – обов’язкова характеристика ідеально приготовленої смаженої чи запеченої курки, передають Патріоти України.

Занадто тверде м’ясо свідчить про те, що страва була приготована не зовсім правильно.

Подробиці

Але якщо говорити ще точніше, то відсутність у страви ніжності – це доказ того, що кулінар припустився помилки при підготовці курки до термічної обробки.

М’ясо слід попередньо замочити. Причому використовувати для цього якісь складні маринади не треба.

У чому замочити курку

Продукт має полежати у солоній воді. До того ж недостатньо просто додати хлорид натрію у воду.

Солоний компонент повинен повністю розчинитись. Щоб досягти такого результату, воду треба прокип’ятити.

На вогонь треба поставити каструлю із сумішшю, що складається з однієї склянки сипучого компонента та двох склянок води.

Після завершення процедури в посуд треба буде влити ще шість склянок води. Температура цієї рідини має бути досить низькою.

У «маринад», що вийшов, потрібно покласти курку. Миску з м’ясним продуктом слід відправити до холодильника. Там страва, що маринується, повинна знаходитися приблизно 90 хвилин.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...