Гостей за вуха не відтягнете: Простий рецепт рульки у пиві від шеф-кухаря

Рулька у пиві – дуже калорійний, жирний та важкий продукт, незважаючи на те, що досить смачний. Приготувати цю страву не так просто, як здається. По-перше – потрібно вибрати хороше, якісне м'ясо, по-друге – правильно приготувати. Кулінар Анатолій Добровольський поділився в Instagram рецептом смачної свинячої рульки в пиві, яка вийде дуже ароматною, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • вода – 2-3 л
  • часник – 4-5 зуб.
  • селера – 5 стебел та корінь
  • сіль – за смаком
  • перець-горошок – 1 ч. л.
  • зірка – дрібка
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • темне пиво – 250-300 мл
  • малина або журавлина – 300 г
  • цукор – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Помийте й добре очистьте свинячу рульку.

2. Покладіть у каструлю, залийте водою, посоліть, додайте цибулю, часник, моркву, селеру, перець-горошок, зіру, лавровий лист і варіть 2 години, обов'язково знімайте піну.

3. Потім готову рульку перекладіть на деко, накрийте фольгою й запікайте при 180-200 С близько 30 хвилин.

4. Соус: налийте в сотейник 25-300 мл пива, додайте цукор, ягоди й доведіть до кипіння, обов'язково ложкою добре розімніть ягоди.

5. Процідіть готовий соус через сито, дістаньте рульку, зніміть фольгу й запікайте ще 30 хвилин, кожні 3-4 хвилини діставайте її та змащуйте ягідно-пивним соусом. Готову страву можна подати з овочами.

Буде смакота! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

понеділок, 9 червень 2025, 15:09

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результату. Можна приготувати слабосо...

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...