Гостей за вуха не відтягнете: Простий рецепт рульки у пиві від шеф-кухаря

Рулька у пиві – дуже калорійний, жирний та важкий продукт, незважаючи на те, що досить смачний. Приготувати цю страву не так просто, як здається. По-перше – потрібно вибрати хороше, якісне м'ясо, по-друге – правильно приготувати. Кулінар Анатолій Добровольський поділився в Instagram рецептом смачної свинячої рульки в пиві, яка вийде дуже ароматною, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свиняча рулька – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • вода – 2-3 л
  • часник – 4-5 зуб.
  • селера – 5 стебел та корінь
  • сіль – за смаком
  • перець-горошок – 1 ч. л.
  • зірка – дрібка
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • темне пиво – 250-300 мл
  • малина або журавлина – 300 г
  • цукор – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Помийте й добре очистьте свинячу рульку.

2. Покладіть у каструлю, залийте водою, посоліть, додайте цибулю, часник, моркву, селеру, перець-горошок, зіру, лавровий лист і варіть 2 години, обов'язково знімайте піну.

3. Потім готову рульку перекладіть на деко, накрийте фольгою й запікайте при 180-200 С близько 30 хвилин.

4. Соус: налийте в сотейник 25-300 мл пива, додайте цукор, ягоди й доведіть до кипіння, обов'язково ложкою добре розімніть ягоди.

5. Процідіть готовий соус через сито, дістаньте рульку, зніміть фольгу й запікайте ще 30 хвилин, кожні 3-4 хвилини діставайте її та змащуйте ягідно-пивним соусом. Готову страву можна подати з овочами.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...