Гості будуть просити рецепт: Як засолити горбушу, щоб вона була не гірша за сьомгу

Горбуша – один з найбюджетніших видів червоної риби. Вона не дуже жирна або навіть суха. Але якщо приготувати правильний маринад – цей продукт може смакувати не гірше за дорогу сьомгу. Страва виходить дуже соковитою та ніжною і куштувати її можна вже через одну годину. Універсальний спосіб засолення червоної риби опубліковано на сторінці foody_clubs в Instagram, передають Патріоти України.

Спосіб приготування:

1. Якщо риба морожена, розморожувати не треба. Рибу з морозилки різати легше – шматочки виходять акуратними та рівними.

2. Зробити сольовий розчин: до холодної кип'яченої води додати сіль ( на 1 л. - 4 – 5 ст. л.).

3. Якщо очищена картоплина спливає у такій воді – розчин готовий.

4. Занурити у нього рибу на 5-8 хвилин. Потім вийняти, промити, просушити трохи серветкою. Покласти шарами у відповідний посуд, полити олією соняшниковою без запаху.

5. Поставити на 30-40 хвилин у холодильник.

6. Подавати із цибулею, лимоном та зеленню.


Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...