Гості будуть приємно вражені: Рецепт свинини в картопляній шубі

Щороку придумувати різноманітні нові страви на новорічний стіл – ще те завдання. Якщо ваше застілля не обходиться без м‘яса та картоплі, то обов‘язково приготуйте свинину у картопляній шубі. Звичні інгредієнти та досить незвична подача зроблять свою справу, а гості залишаться задоволеними. Ідеєю та рецептом страви поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина – 600 г
  • картопля – 650 г
  • яйця – 1 шт
  • твердий сир – 120 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • часник – 4-5 зубчиків
  • олія – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. М‘ясо порізати на шматки та відбити. Посолити та поперчити.

2. Вичавити часник за допомогою часникодавлювача.

3. Змастити кожен шматок м’яса олією та натерти часником. Залишити на 20-30 хвилин.

4. Тим часом почистити та натерти картоплю.

5. Додати до неї яйце, борошно, сіль та перець.

6. Розігріти пательню з олією.

7. Обкачати кожен шматок м‘яса у картопляній масі з обох боків та смажити під кришкою до золотистого кольору.

8. Смажене м‘ясо викласти у форму для запікання та посипати тертим сиром.

9. Запікати при температурі 200 градусів 15 хвилин.

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...