Гості будуть приємно вражені: Рецепт свинини в картопляній шубі

Щороку придумувати різноманітні нові страви на новорічний стіл – ще те завдання. Якщо ваше застілля не обходиться без м‘яса та картоплі, то обов‘язково приготуйте свинину у картопляній шубі. Звичні інгредієнти та досить незвична подача зроблять свою справу, а гості залишаться задоволеними. Ідеєю та рецептом страви поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина – 600 г
  • картопля – 650 г
  • яйця – 1 шт
  • твердий сир – 120 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • часник – 4-5 зубчиків
  • олія – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. М‘ясо порізати на шматки та відбити. Посолити та поперчити.

2. Вичавити часник за допомогою часникодавлювача.

3. Змастити кожен шматок м’яса олією та натерти часником. Залишити на 20-30 хвилин.

4. Тим часом почистити та натерти картоплю.

5. Додати до неї яйце, борошно, сіль та перець.

6. Розігріти пательню з олією.

7. Обкачати кожен шматок м‘яса у картопляній масі з обох боків та смажити під кришкою до золотистого кольору.

8. Смажене м‘ясо викласти у форму для запікання та посипати тертим сиром.

9. Запікати при температурі 200 градусів 15 хвилин.

Господиням на замітку! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

середа, 21 травень 2025, 7:12

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

ТОП-2 продукти, які зроблять вінегрет смачнішим

середа, 21 травень 2025, 6:39

Салат вінегрет всі ми полюбляємо. Особливо смачний він коли приготований з нещодавно зібраних з грядки овочів. Насичений літнім сонцем соковитий буряк – окраса вінегрету. Про користь салату знають та повідають дієтологи. Ми ж пропонуємо варіант, як зро...