Гості будуть приємно вражені: Рецепт свинини в картопляній шубі

Щороку придумувати різноманітні нові страви на новорічний стіл – ще те завдання. Якщо ваше застілля не обходиться без м‘яса та картоплі, то обов‘язково приготуйте свинину у картопляній шубі. Звичні інгредієнти та досить незвична подача зроблять свою справу, а гості залишаться задоволеними. Ідеєю та рецептом страви поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина – 600 г
  • картопля – 650 г
  • яйця – 1 шт
  • твердий сир – 120 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • часник – 4-5 зубчиків
  • олія – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. М‘ясо порізати на шматки та відбити. Посолити та поперчити.

2. Вичавити часник за допомогою часникодавлювача.

3. Змастити кожен шматок м’яса олією та натерти часником. Залишити на 20-30 хвилин.

4. Тим часом почистити та натерти картоплю.

5. Додати до неї яйце, борошно, сіль та перець.

6. Розігріти пательню з олією.

7. Обкачати кожен шматок м‘яса у картопляній масі з обох боків та смажити під кришкою до золотистого кольору.

8. Смажене м‘ясо викласти у форму для запікання та посипати тертим сиром.

9. Запікати при температурі 200 градусів 15 хвилин.

Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

неділя, 23 лютий 2025, 9:15

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...

Чим замінити яйце для скріплення фаршу на котлети

неділя, 23 лютий 2025, 8:07

Яйце в м’ясному фарші потрібне для того, щоб «склеїти» всі інгредієнти. Під час смаження яєчний білок швидко згортається, зв’язуючи м’ясо та інші компоненти у єдине ціле. Котлети завдяки яйцю у складі тримають форму, передають Патріоти України. На кіло...