Гості будуть у захваті: Рецепт курки з хрусткою скоринкою та ароматним рисом від учасника "Пекельної кухні"

Приготувати смачну вечерю із простих продуктів можна дуже просто та швидко. Ідеальним варіантом завжди будуть курка та крупи. Учасник "Пекельної кухні" (Новий канал) Олександр Громлюк поділився ексклюзивним рецептом смачної страви, яку можна приготувати навіть на свята – курка з хрусткою скоринкою та ароматним рисом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Курка велика – 1 шт.
  • Рис – 200 г
  • Цукати – 30 г
  • Куркума – 1/2 ч. л.
  • Гвоздика, бадьян, кориця – за смаком
  • Сіль, цукор – дрібка

  • Інгредієнти для карамельної скоринки:

    • Мед – 50 г
    • Соус хойсін або соєвий – 30 г
    • Вода – 20 г
    • Сіль – дрібка


    Спосіб приготування:

    1. Робимо маринад із солі та цукру в пропорції 1 до 1. Замочуємо в ньому курку на 12 годин.

    2. Рис промиваємо, цукати дрібно ріжемо, додаємо гвоздику, куркуму, сіль та цукор. Усе перемішуємо.

    3. Вкладаємо рис усередину курки та зашиваємо її.

    4. Відправляємо до духовки, розігрітої до 180-190 С, на 40 хвилин.

    5. За 10 хвилин до закінчення приготування робимо карамельну скоринку. Для цього змішуємо мед, соус, трохи води та солі та змащуємо курку. Запікаємо ще 10 хвилин.

    6. Готовність курки визначаємо за рисом, він має бути розсипчастим. Також під час приготування можна додати ароматні трави, такі як розмарин або чебрець.

Джерело: Обозреватель

Як обманюють покупців: ТОП-5 домашніх лайхфахів, що викриють ненатуральне молоко

четвер, 4 грудень 2025, 10:42

На тлі змін на світових ринках в Україні знижуються ціни на молоко та молочні продукти. Але разом із цим у покупців зростає тривога: чи справді продукт, що продається під виглядом натурального, є таким насправді? Перевірити молоко можна навіть удома — ...

Ви могли це знати! Чому не можна викладати щойно зварені яйця у холодну воду

четвер, 4 грудень 2025, 7:45

Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...