Гості будуть у захваті: Рецепт курки з хрусткою скоринкою та ароматним рисом від учасника "Пекельної кухні"

Приготувати смачну вечерю із простих продуктів можна дуже просто та швидко. Ідеальним варіантом завжди будуть курка та крупи. Учасник "Пекельної кухні" (Новий канал) Олександр Громлюк поділився ексклюзивним рецептом смачної страви, яку можна приготувати навіть на свята – курка з хрусткою скоринкою та ароматним рисом, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Курка велика – 1 шт.
  • Рис – 200 г
  • Цукати – 30 г
  • Куркума – 1/2 ч. л.
  • Гвоздика, бадьян, кориця – за смаком
  • Сіль, цукор – дрібка

  • Інгредієнти для карамельної скоринки:

    • Мед – 50 г
    • Соус хойсін або соєвий – 30 г
    • Вода – 20 г
    • Сіль – дрібка


    Спосіб приготування:

    1. Робимо маринад із солі та цукру в пропорції 1 до 1. Замочуємо в ньому курку на 12 годин.

    2. Рис промиваємо, цукати дрібно ріжемо, додаємо гвоздику, куркуму, сіль та цукор. Усе перемішуємо.

    3. Вкладаємо рис усередину курки та зашиваємо її.

    4. Відправляємо до духовки, розігрітої до 180-190 С, на 40 хвилин.

    5. За 10 хвилин до закінчення приготування робимо карамельну скоринку. Для цього змішуємо мед, соус, трохи води та солі та змащуємо курку. Запікаємо ще 10 хвилин.

    6. Готовність курки визначаємо за рисом, він має бути розсипчастим. Також під час приготування можна додати ароматні трави, такі як розмарин або чебрець.

Джерело: Обозреватель

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...