Гості будуть у захваті: Рецепт печінкових міні-тортиків зі смачними начинками

Печінковий торт вже давно став культовою та однією з улюблених страв на усіх застіллях. Він здатен вдало відтінити гіркий присмак печінки, тому ідеально підходить для тих, хто не дуже полюбляє цей продукт. Печінковий торт щоразу готують за однією технологією, але варто змінити лише подачу, як страва заграє зовсім іншими фарбами. Ідеєю та рецептом печінкових міні-тортиків з морквою та грибами поділилася фудблогерка Катерина Кудляк в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • куряча печінка – 1 кг
  • яйця – 3 шт
  • борошно – 4 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сушений часник – 1 ч. л.

Для начинки 1:

  • морква – 200 г
  • цибуля – 1 шт
  • сіль, перець

Для начинки 2:

  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт
  • сіль, перець

Додатково:

  • майонез
  • часник – 1-2 зубчики
  • сіль, перець

Для декору:

  • варені яйця – 2 шт
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно приготувати тісто. Печінку помити, почистити та змолоти у блендері. Додати решту інгредієнтів та знову збити блендером.

2. Отримане тісто рівномірно вилити на деко. Випікати до готовності при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.

3. Охолодити та вирізати невеличкі кружечки.

4. Приготувати начинку 1. Моркву натерти на дрібній тертці, цибулю нарізати дрібним кубиком. Підсмажити до готовності, додати сіль перець. Охолодити.

5. Приготувати начинку 2. Гриби та цибулю нарізати дрібним кубиком. Підсмажити до готовності, додати сіль перець. Охолодити.

6. Формування тортиків. Викласти компоненти таким чином: корж, майонез, грибна начинка, майонез, корж, майонез, морквяна начинка, майонез, корж.

7. Боки та верх змастити майонезом. Боки прикрасити зеленню, верх – натертим яйцем і зеленню.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...