Гості будуть у захваті: Рецепт швидкого кексу з шоколадною глазур'ю до святкового столу

Неочікувано прийшли гості, а у вас не має нічого солоденького до чаю? Приготуйте смачний шоколадний кекс за рецептом Яни Станішевської. Він не тільки смачний, а й швидкий у приготуванні. Шоколадний кекс – це завжди смачно, а якщо його ще полити додатковим шаром глазурі – смакота! Така домашня випічка чудово підійде як для буденного столу, так і для святкового, зазначають Патріоти України.

Рецепт шоколадного кексу

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • У окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти для приготування кексу.
  • Вибийте до них яйця та влийте олію.
  • Ретельно вимішайте тісто.
  • Влийте до нього окріп та швидко замісіть густе тісто.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Вкрийте форму для випікання пергаментом та вилийте тісто.
  • Відправте кекс випікатися на 10 хвилин. Далі зменште температуру до 165 – 170 градусів та продовжуйте випікати кекс ще 30 – 40 хвилин.
  • Перевірте випічку на готовність за допомогою звичайної зубочистки.
  • Для глазурі розтопіть шоколад та влийте гарячі вершки. Перемішайте все до однорідного стану.
  • Змастіть готовий кекс шоколадною глазур'ю та подавайте до столу. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...