Гості будуть у захваті: Рецепт швидкого кексу з шоколадною глазур'ю до святкового столу

Неочікувано прийшли гості, а у вас не має нічого солоденького до чаю? Приготуйте смачний шоколадний кекс за рецептом Яни Станішевської. Він не тільки смачний, а й швидкий у приготуванні. Шоколадний кекс – це завжди смачно, а якщо його ще полити додатковим шаром глазурі – смакота! Така домашня випічка чудово підійде як для буденного столу, так і для святкового, зазначають Патріоти України.

Рецепт шоколадного кексу

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • У окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти для приготування кексу.
  • Вибийте до них яйця та влийте олію.
  • Ретельно вимішайте тісто.
  • Влийте до нього окріп та швидко замісіть густе тісто.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Вкрийте форму для випікання пергаментом та вилийте тісто.
  • Відправте кекс випікатися на 10 хвилин. Далі зменште температуру до 165 – 170 градусів та продовжуйте випікати кекс ще 30 – 40 хвилин.
  • Перевірте випічку на готовність за допомогою звичайної зубочистки.
  • Для глазурі розтопіть шоколад та влийте гарячі вершки. Перемішайте все до однорідного стану.
  • Змастіть готовий кекс шоколадною глазур'ю та подавайте до столу. Смачного!

Виходить звичайна каша! ТОП-5 помилок, через які господиня не може приготувати плов

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:09

Плов складається з найпростіших компонентів. Потрібні лише рис, овочі, м’ясо та спеції. Однак перетворити цю сукупність доступних інгредієнтів на класичну страву східної кухні досить складно, передають Патріоти України. Достатньо припуститися однієї по...

Як зробити, щоб відкрите молоко не скисло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...