Гості будуть задоволені: Рецепти простих святкових салатів із ананасами

Ананасові салати часто готують на Новий рік та Різдво. Цей фрукт часто поєднують з курячим м'ясом, шинкою, кукурудзою і сиром - ці продукти добре доповнюють смак фрукта. Ананасові салати легко готуються та майже не потребують часу на підготовку продуктів, зазначають Патріоти України.

Салат з ананасом, куркою і кукурудзою

  • 200 г копченого курячого філе
  • 200 г консервованого або свіжого ананаса
  • 1-2 огірка
  • 150 г консервованої кукурудзи
  • 5 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • Сіль, перець

Курку і ананас нарізати однаковими кубиками, огірок - соломкою. З кукурудзи злити воду. З'єднати всі інгредієнти, заправити сумішшю сметани, соєвого соусу, солі і перцю.

Салат з ананасом і шинкою

  • 200 г шинки
  • 200 г консервованого або свіжого ананаса
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • 200 г корейської моркви
  • 5 ст. л. майонезу

Шинку нарізати соломкою, ананас - великими шматочками. Сир натерти на крупній тертці. Посолити і поперчити, додати кукурудзу, моркву і майонез. Перемішати.

Салат з ананасами і маринованими грибами

  • 2 цибулини
  • 1 ч.л. оцту 9%
  • Сіль, цукор
  • 300 г відвареного курячого філе
  • 150 г консервованого або свіжого ананаса
  • 150 г маринованих печериць
  • Майонез

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обдати окропом і злити воду. Додати до цибулі оцет, сіль і цукор і перемішати. Залишити цибулю маринуватися. Курку і ананас нарізати кубиками, печериці розрізати навпіл. Додати до інгредієнтів цибулю без маринаду, заправити майонезом і відправити в холодильник на кілька годин.

Салат з ананасом і морепродуктами

  • 200 г морського коктейлю
  • 1 авокадо
  • 150 г консервованих ананасів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. лимонного соку

З коктейлю і консервованих ананасів злити рідину. Авокадо очистити від шкірки і нарізати кубиками. Ананас нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією і соком, посолити.

Джерело: УНІАН

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...