Гості навіть не повірять, що пісний: Рецепт смачного холодця без м'яса

Холодець – це страва поколінь, яку готують на основі одного, а інколи і декількох видів м'яса. Звісно, що у піст – не до такої страви. Але якщо ви не хочете зраджувати традиціям, то існує альтернативний варіант – пісний холодець, який практично не відрізниш від традиційного. Тож приготувати пісний холодець можна за допомогою риби – тунця. Ідеєю та рецептом поділилися more_vkusa.kh в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Філе тунця – 250 г
  • Вода – 0,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Желатин – 5 г
  • Зелень – 1 пучок

Спосіб приготування:

1. Цибулю, моркву та філе покласти у каструлю, залити водою та варити до готовності філе.

2. Охолоджену моркву та філе порізати.

3. Подрібнити зелень.

4. У глибоку форму викласти тунець, моркву та зелень.

5. Замочити желатин, після чого додати його у бульйон, де варилось філе та овочі.

6. Отриману масу вилити у форму. Поставити в холодильник до повного загусання.

Чим замінити яйце для скріплення фаршу на котлети

неділя, 23 лютий 2025, 8:07

Яйце в м’ясному фарші потрібне для того, щоб «склеїти» всі інгредієнти. Під час смаження яєчний білок швидко згортається, зв’язуючи м’ясо та інші компоненти у єдине ціле. Котлети завдяки яйцю у складі тримають форму, передають Патріоти України. На кіло...

Є секрет! Що додати у фарш для котлет, щоб були соковиті

неділя, 23 лютий 2025, 7:12

Якщо ви хочете приготувати смачні та соковиті котлети, то обов’язково додайте у фарш інгредієнти, що втримають апетитний м’ясний сік. Лише досвідчені господині знають, що пісний фарш можна врятувати від сухості за допомогою замороженого вершкового масл...