Гості навіть не повірять, що пісний: Рецепт смачного холодця без м'яса

Холодець – це страва поколінь, яку готують на основі одного, а інколи і декількох видів м'яса. Звісно, що у піст – не до такої страви. Але якщо ви не хочете зраджувати традиціям, то існує альтернативний варіант – пісний холодець, який практично не відрізниш від традиційного. Тож приготувати пісний холодець можна за допомогою риби – тунця. Ідеєю та рецептом поділилися more_vkusa.kh в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Філе тунця – 250 г
  • Вода – 0,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Желатин – 5 г
  • Зелень – 1 пучок

Спосіб приготування:

1. Цибулю, моркву та філе покласти у каструлю, залити водою та варити до готовності філе.

2. Охолоджену моркву та філе порізати.

3. Подрібнити зелень.

4. У глибоку форму викласти тунець, моркву та зелень.

5. Замочити желатин, після чого додати його у бульйон, де варилось філе та овочі.

6. Отриману масу вилити у форму. Поставити в холодильник до повного загусання.

А ви це знали? О котрій треба вечеряти взимку? Наукова відповідь

вівторок, 2 грудень 2025, 23:10

Коли взимку день скорочується до кількох годин світла, організм переходить на інший ритм. Ми раніше втомлюємося, частіше хочемо тепла та затишку, і нерідко вечеряємо значно пізніше, ніж варто, передають Патріоти України. Та наука дедалі наполегливіше н...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...