"Гості носитимуть вас на руках!": Рецепт лимонної тарти від шеф-кухаря

Су-шеф ресторану Osteria Pantagruel розповів, як приготувати легкий десерт з італійськими нотками для новорічного столу. Нещодавно ресторан Пантагрюель відзначив свій 25-й день народження. Сергій Возненко, старший су-шеф ресторану, поділився рецептом десерту, який вже давно користується серед гостей не меншою популярністю, ніж золоті десертні стандарти на зразок Тірамісу та Панна Котти, передають Патріоти України.

«Лимонна тарта — не найбільш очевидний вибір для новорічного столу, а дарма. По-перше, вже однією своєю назвою вона натякає на те, що літо, море, відпустка — не за горами, і колись можливість подорожувати повернеться до нас! По-друге, повірте, у кінці новорічної вечері, коли від кількості та різноманітності страв ви вже ледве рухаєтеся, ніщо не поверне вас до життя так легко і швидко, як десерт з кислинкою. Подайте до тарти холодного лімончелло або міцний еспрессо — і ваші гості будуть носити вас на руках!», — розповів Сергій Возненко.

Рецепт лимонної тарти від Osteria Pantagruel

Інгредієнти

Для тіста:

  • Вершкове масло (м'яке, кімнатної температури) 100 г
  • Цукор 85 г
  • Яєчний жовток 40 г (зазвичай це 2 великих жовтка)
  • Борошно 165 г
  • Розпушувач 3 г
  • Сіль 1 щіпка

Для лимонного крему:

  • Цедра 2−3 лимонів
  • Лимонний фреш 100 г
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 220 г
  • Вершкове масло 280 г

Приготування:

Приготуйте тісто: змішайте всі інгредієнти, замісіть його, загорніть у плівку та покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Змастіть дно форми вершковим маслом, вистеліть форму тістом і випікайте в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 15−18 хвилин.

Залиште готову основу тарти остигати, а в цей час приготуйте крем. Цедру лимона, цукор, яйця та лимонний фреш змішайте і заваріть до загустіння на водяній бані.

Охолодіть крем і, коли він буде злегка теплим, додайте вершкове масло, а потім перебийте його занурювальним блендером.

Готовий крем перелийте в основу та поставте в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч.

Прикрасити тарту можна листком м’яти, пудрою какао — а взагалі, дайте волю своїй уяві. Смачного!


Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...