"Гості носитимуть вас на руках!": Рецепт лимонної тарти від шеф-кухаря

Су-шеф ресторану Osteria Pantagruel розповів, як приготувати легкий десерт з італійськими нотками для новорічного столу. Нещодавно ресторан Пантагрюель відзначив свій 25-й день народження. Сергій Возненко, старший су-шеф ресторану, поділився рецептом десерту, який вже давно користується серед гостей не меншою популярністю, ніж золоті десертні стандарти на зразок Тірамісу та Панна Котти, передають Патріоти України.

«Лимонна тарта — не найбільш очевидний вибір для новорічного столу, а дарма. По-перше, вже однією своєю назвою вона натякає на те, що літо, море, відпустка — не за горами, і колись можливість подорожувати повернеться до нас! По-друге, повірте, у кінці новорічної вечері, коли від кількості та різноманітності страв ви вже ледве рухаєтеся, ніщо не поверне вас до життя так легко і швидко, як десерт з кислинкою. Подайте до тарти холодного лімончелло або міцний еспрессо — і ваші гості будуть носити вас на руках!», — розповів Сергій Возненко.

Рецепт лимонної тарти від Osteria Pantagruel

Інгредієнти

Для тіста:

  • Вершкове масло (м'яке, кімнатної температури) 100 г
  • Цукор 85 г
  • Яєчний жовток 40 г (зазвичай це 2 великих жовтка)
  • Борошно 165 г
  • Розпушувач 3 г
  • Сіль 1 щіпка

Для лимонного крему:

  • Цедра 2−3 лимонів
  • Лимонний фреш 100 г
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 220 г
  • Вершкове масло 280 г

Приготування:

Приготуйте тісто: змішайте всі інгредієнти, замісіть його, загорніть у плівку та покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Змастіть дно форми вершковим маслом, вистеліть форму тістом і випікайте в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 15−18 хвилин.

Залиште готову основу тарти остигати, а в цей час приготуйте крем. Цедру лимона, цукор, яйця та лимонний фреш змішайте і заваріть до загустіння на водяній бані.

Охолодіть крем і, коли він буде злегка теплим, додайте вершкове масло, а потім перебийте його занурювальним блендером.

Готовий крем перелийте в основу та поставте в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч.

Прикрасити тарту можна листком м’яти, пудрою какао — а взагалі, дайте волю своїй уяві. Смачного!


ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...