Гості попросять добавки: Рецепт смачного і гарного салату "Зимовий вечір"

Багатьом подобаються салати з буряка, це смачно і корисно. Але якщо взяти буряк і додати уяву, вийде дуже смачний салат, який стане гордістю святкового столу, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • Печінка куряча 300 гр
  • Буряк — 150 гр
  • Морква — 120 гр
  • Цибуля — 90 гр
  • 150 гр твердого сиру
  • Яблуко — 1 шт
  • Майонез — за смаком
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Волоські горіхи подрібнені — 100 гр

Приготування

1. Печінку дрібно нарізати, цибулю покришити кубиками, моркву натерти. Розігріти пательню, додати олію. Злегка обсмажити цибулю і додати моркву. За кілька хвилин додати печінку, збільшити вогонь і готувати все разом ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Приправити сіллю і перцем.

2. Загорнути буряк у фольгу і запікати 1 годину при 180 градусах. Потім його остудити, очистити, натерти, приправити сіллю і перцем. Сир натерти на крупній тертці, горіхи подрібнити, яблуко натерти.

3. Підготувати форму для запікання. Викладати салат шарами: буряк, горіхи, яблуко, печінка. Кожен шар перемащувати майонезом. Верх салату посипати сиром, прикрасити часточками горіхів і свіжою зеленню. Смачних вам свят!

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...