Гості та родина будуть у захваті: Рецепт ароматної курочки з морквою, цибулею та розмарином

На осінньому столі особливо хочеться бачити яскраві страви, чий аромат створює в оселі атмосферу тепла й затишку. Одна з таких страв – запашна курочка, запечена з овочами, зазначають Патріоти України.

Курка, запечена з картоплею, цибулею-пореєм та морквою

Час: 1,5 години
Порцій: 5

Інгредієнти:

  • 5 курячих стегенець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка приправи для курки;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • ½ лимона;
  • 2 морквини;
  • 4 картоплини;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 25 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Стегенця приправте сіллю, перцем, прочавленим крізь прес часником і натріть приправою.
  2. Змастіть м’ясо оливковою олією й залиште маринуватися.
  3. Викладіть стегенця на деко.
  4. Покладіть на кожне стегенце пів скибочки лимона, а зверху – гілочки розмарину.
  5. Картоплю почистьте й наріжте кубиками.
  6. Моркву почистьте й наріжте скибочками.
  7. Зріжте зелені пера цибулі-порею. Білу та світло-зелену частини наріжте кружальцями.
  8. Розкладіть овочі поміж курячих стегенець. Усе посоліть і поперчіть.
  9. Змастіть м'ясо та овочі розтопленим вершковим маслом.
  10. Поставте деко до розігрітої до 200 градусів духовки приблизно на 50 хвилин.
Джерело: 24 канал

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...