Гості та родина будуть у захваті: Рецепт ароматної курочки з морквою, цибулею та розмарином

На осінньому столі особливо хочеться бачити яскраві страви, чий аромат створює в оселі атмосферу тепла й затишку. Одна з таких страв – запашна курочка, запечена з овочами, зазначають Патріоти України.

Курка, запечена з картоплею, цибулею-пореєм та морквою

Час: 1,5 години
Порцій: 5

Інгредієнти:

  • 5 курячих стегенець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 столова ложка приправи для курки;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • ½ лимона;
  • 2 морквини;
  • 4 картоплини;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 25 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Стегенця приправте сіллю, перцем, прочавленим крізь прес часником і натріть приправою.
  2. Змастіть м’ясо оливковою олією й залиште маринуватися.
  3. Викладіть стегенця на деко.
  4. Покладіть на кожне стегенце пів скибочки лимона, а зверху – гілочки розмарину.
  5. Картоплю почистьте й наріжте кубиками.
  6. Моркву почистьте й наріжте скибочками.
  7. Зріжте зелені пера цибулі-порею. Білу та світло-зелену частини наріжте кружальцями.
  8. Розкладіть овочі поміж курячих стегенець. Усе посоліть і поперчіть.
  9. Змастіть м'ясо та овочі розтопленим вершковим маслом.
  10. Поставте деко до розігрітої до 200 градусів духовки приблизно на 50 хвилин.
Джерело: 24 канал

Ви будете здивовані! Скільки хвилин можна тримати чайний пакетик в горнятку

неділя, 23 лютий 2025, 6:39

Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 6:12

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...