На осінньому столі особливо хочеться бачити яскраві страви, чий аромат створює в оселі атмосферу тепла й затишку. Одна з таких страв – запашна курочка, запечена з овочами, зазначають Патріоти України.
Курка, запечена з картоплею, цибулею-пореєм та морквою
Час: 1,5 години
Порцій: 5
Інгредієнти:
- 5 курячих стегенець;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка приправи для курки;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- ½ лимона;
- 2 морквини;
- 4 картоплини;
- 2 гілочки розмарину;
- 25 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Стегенця приправте сіллю, перцем, прочавленим крізь прес часником і натріть приправою.
- Змастіть м’ясо оливковою олією й залиште маринуватися.
- Викладіть стегенця на деко.
- Покладіть на кожне стегенце пів скибочки лимона, а зверху – гілочки розмарину.
- Картоплю почистьте й наріжте кубиками.
- Моркву почистьте й наріжте скибочками.
- Зріжте зелені пера цибулі-порею. Білу та світло-зелену частини наріжте кружальцями.
- Розкладіть овочі поміж курячих стегенець. Усе посоліть і поперчіть.
- Змастіть м'ясо та овочі розтопленим вершковим маслом.
- Поставте деко до розігрітої до 200 градусів духовки приблизно на 50 хвилин.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...