Гості та родина будуть у захваті: Рецепт буженини, фаршированої курагою

Курагу в рецепті можна замінити на чорнослив чи яблука. Фото: lady.legume/instagram.com.Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м'ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину. За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти, радять Патріоти України.

Буженина зі свинини з курагою

Кухня: Європейська

ІНГРЕДІЄНТИ

Свиняча корейка1 шт. (близько 2 кг)
Курага 300 г
Часник 6 зубчиків
Свіжий розмарин 2,5 ч.л.
Курячий бульйон 1,5 ст.
Сіль та перець за смаком

Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)

  1. Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
  3. У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
  4. Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
  5. Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
  6. Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
  7. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
  8. Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.
Джерело: НВ

Є секрет! Що додати в воду, щоб варене куряче м’ясо вийшло ніжним

четвер, 5 червень 2025, 10:10

Варене куряче філе відрізняється не тільки чудовим смаком, а й неймовірною користю для організму. Ця страва є дієтичною: люди, які стежать за фігурою, можуть сміливо включати його до свого раціону. Однак без недоліків, на жаль, не обходиться. Зазвичай ...

ТОП-3 помилки, які допускають господині при приготуванні риби

четвер, 5 червень 2025, 9:14

У кожної господині є свої секрети приготування страв. Навіть легкі рецепти можуть стати ще смачнішими, якщо застосувати один із них, але інколи навіть незначні на перший погляд помилки можуть повністю зіпсувати уху або смажену рибу. Про ці помилки потр...