Гості та родина будуть у захваті: Рецепт буженини, фаршированої курагою

Курагу в рецепті можна замінити на чорнослив чи яблука. Фото: lady.legume/instagram.com.Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м'ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину. За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти, радять Патріоти України.

Буженина зі свинини з курагою

Кухня: Європейська

ІНГРЕДІЄНТИ

Свиняча корейка1 шт. (близько 2 кг)
Курага 300 г
Часник 6 зубчиків
Свіжий розмарин 2,5 ч.л.
Курячий бульйон 1,5 ст.
Сіль та перець за смаком

Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)

  1. Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
  3. У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
  4. Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
  5. Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
  6. Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
  7. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
  8. Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.
Джерело: НВ

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...