Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м'ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину. За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти, радять Патріоти України.
Буженина зі свинини з курагою
ІНГРЕДІЄНТИ
Свиняча корейка1 шт. (близько 2 кг)
Курага 300 г
Часник 6 зубчиків
Свіжий розмарин 2,5 ч.л.
Курячий бульйон 1,5 ст.
Сіль та перець за смаком
Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал
ПРИГОТУВАННЯ
Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)
- Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
- Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
- У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
- Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
- Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
- Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
- Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
- Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...