Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м'ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину. За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти, радять Патріоти України.
Буженина зі свинини з курагою
ІНГРЕДІЄНТИ
Свиняча корейка1 шт. (близько 2 кг)
Курага 300 г
Часник 6 зубчиків
Свіжий розмарин 2,5 ч.л.
Курячий бульйон 1,5 ст.
Сіль та перець за смаком
Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал
ПРИГОТУВАННЯ
Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)
- Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
- Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
- У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
- Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
- Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
- Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
- Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
- Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...
Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...