Гості та родина будуть у захваті: Рецепт буженини, фаршированої курагою

Курагу в рецепті можна замінити на чорнослив чи яблука. Фото: lady.legume/instagram.com.Оскільки рік Тигра офіційно настає лише в лютому, покровителем цього Нового року буде все ще Бик. Тому краще не готувати яловичину на святковий стіл. Але якщо ви віддаєте перевагу більш жирному м'ясу, ніж курка або інша птиця, приготуйте свинину. За бажанням ви можете замінити курагу на чорнослив, яблука або інші фрукти, радять Патріоти України.

Буженина зі свинини з курагою

Кухня: Європейська

ІНГРЕДІЄНТИ

Свиняча корейка1 шт. (близько 2 кг)
Курага 300 г
Часник 6 зубчиків
Свіжий розмарин 2,5 ч.л.
Курячий бульйон 1,5 ст.
Сіль та перець за смаком

Енергетична цінність: 348 на порцію Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

Загальний час: 02:35 (Час приготування: 00:30)

  1. Помістіть у середню каструлю курагу та півсклянки води. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Тонким довгим ножем зробіть поздовжній проріз шириною близько 4 см у центрі свинячої корейки. Розширте отвір за допомогою ложки або ручки дерев'яної лопатки.
  3. У невеликій мисці змішайте курагу, половину часнику та дрібку солі. Нафаршуйте корейку сумішшю.
  4. Обв'яжіть свинячу корейку кухонним шпагатом. Розігрійте духовку до 160°С.
  5. Використовуючи ступку, разом подрібніть дрібно нарізаний розмарин, неповну чайну ложку солі та чайну ложку перцю. Додайте другу половину часнику та натріть спеціями усю свинину.
  6. Викладіть м'ясо в досить глибоку форму для випікання та запікайте 45 хвилин. Потім дістаньте свинину, полийте бульйоном та продовжуйте запікати, поливаючи кожні 15 хвилин, ще близько години.
  7. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на решітку та дайте відпочити близько 20 хвилин.
  8. Залишки бульйону з жиром процідіть у соусник і подавайте з м'ясом.
Джерело: НВ

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...