Готуємо до Нового року салат з дитинства - смачніше, ніж олів'є

Салат олів'є - це не єдина смачна страва, якою можна прикрасити новорічний стіл. Спробуйте приготувати салат з відвареного язика, який трохи схожий на традиційний олів'є, але легше і смачніше. Його рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на дві великі порції

  • 2 відварених яйця
  • 140 г відвареного язика
  • 100 г свіжого огірка
  • 80 г зеленого горошку
  • 90 г домашнього майонезу (рецепт раніше в профілі)
  • 10 г ніжної гірчиці, сіль, перець
  • Зелень петрушки або кріп і естрагон

Покроковий рецепт приготування

Попередньо відварений, холодний язик наріжте майже соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною і довжиною 5 см. Те ж саме зробіть з огірком.

Заморожений зелений горошок киньте в киплячу підсолену воду і варіть з моменту закипання 5-6 хвилин, відкиньте на сито, дайте охолонути.

Яйця зваріть в круту, охолодіть, вийміть жовтки і розітріть їх виделкою з гірчицею і сіллю, чорний перець додайте за бажанням. Білки намагайтеся також нарізати соломкою. Зелень дрібно подрібніть. Змішайте всі інгредієнти і салат готовий.

Як правильно зварити язик

У велику каструлю покладіть обрізки овочів - морква, цибуля, селера, лаврове листя, перець, сіль, доведіть до кипіння воду, покладіть язик і на нього помістіть перевернуту маленьку тарілку, діаметром менше каструлі. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду.

Саме так він проварюється помірно. Варіть на повільному вогні до м'якості в самій товстій частині – це перевірте дерев'яною шпажкою. Час приготування – від 1.5 до 2.5 години - залежить від м'яса.

Коли він стає м'яким - вийміть його і відразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачистіть шкірку. У правильному звареному язику шкірка зачищається дуже легко.


Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...