Готуємо до Нового року салат з дитинства - смачніше, ніж олів'є

Салат олів'є - це не єдина смачна страва, якою можна прикрасити новорічний стіл. Спробуйте приготувати салат з відвареного язика, який трохи схожий на традиційний олів'є, але легше і смачніше. Його рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на дві великі порції

  • 2 відварених яйця
  • 140 г відвареного язика
  • 100 г свіжого огірка
  • 80 г зеленого горошку
  • 90 г домашнього майонезу (рецепт раніше в профілі)
  • 10 г ніжної гірчиці, сіль, перець
  • Зелень петрушки або кріп і естрагон

Покроковий рецепт приготування

Попередньо відварений, холодний язик наріжте майже соломкою. Повинні вийти брусочки 2-3 мм товщиною і довжиною 5 см. Те ж саме зробіть з огірком.

Заморожений зелений горошок киньте в киплячу підсолену воду і варіть з моменту закипання 5-6 хвилин, відкиньте на сито, дайте охолонути.

Яйця зваріть в круту, охолодіть, вийміть жовтки і розітріть їх виделкою з гірчицею і сіллю, чорний перець додайте за бажанням. Білки намагайтеся також нарізати соломкою. Зелень дрібно подрібніть. Змішайте всі інгредієнти і салат готовий.

Як правильно зварити язик

У велику каструлю покладіть обрізки овочів - морква, цибуля, селера, лаврове листя, перець, сіль, доведіть до кипіння воду, покладіть язик і на нього помістіть перевернуту маленьку тарілку, діаметром менше каструлі. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду.

Саме так він проварюється помірно. Варіть на повільному вогні до м'якості в самій товстій частині – це перевірте дерев'яною шпажкою. Час приготування – від 1.5 до 2.5 години - залежить від м'яса.

Коли він стає м'яким - вийміть його і відразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачистіть шкірку. У правильному звареному язику шкірка зачищається дуже легко.


Творить дива! Названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові

середа, 17 квітень 2024, 18:27

Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України. Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі н...

От у чому секрет! Який продукт перетворить курячий суп на вишукану страву

середа, 17 квітень 2024, 15:13

Звичайний курячий суп перетвориться на вишукану страву, якщо додати до нього цей інгредієнт. У традиційному бульйоні з курки, крім м’яса, завжди присутні картопля, локшина та цибульно-морквяна засмажка, передають Патріоти України. Але що буде, якщо зам...