Готуємо найніжнішу запіканку на сніданок - рецепт від відомого кулінара

Сирна ніжна запіканка - це не тільки прекрасний сніданок, але і відмінний десерт. Рецептом цих ласощів поділився київський кухар і ресторатор Володимир Ярославський в Instagram, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • 500 г кисломолочного сиру 9 або 15%
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г манної крупи
  • 275 г молока
  • 150 г вершків 30%
  • 2 великих яйця
  • 125 г чорного родзинок

Покроковий рецепт приготування

Змішайте віночком в однорідну суміш сир, цукор, ванільний цукор, манку, молоко, вершки і яйця. Залиште постояти до 1 години. Це потрібно для того, щоб манка повністю набухла. Ретельно збийте занурювальним блендером масу в глянсовий стан, як йогурт.

Не хвилюйтеся, якщо маса рідка: як тісто на млинці або навіть оладки. Це добре. Сир може бути сухуватий, тоді додайте ще трохи молока - 25 г. Ізюм попередньо замочіть в окропі, щоб він набух.

У збиту суміш всипте родзинки і перемішуйте.Поставте в духовку при температурі 180-200°C приблизно на 35-45 хвилин, поки запіканка не підніметься.

Акуратно дістаньте запіканку з духової шафи, остудіть і тільки потім виймайте з форми. Виходить соковита і однорідна текстура, що нагадує чізкейк. Смачного!

Смакота! ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

п’ятниця, 11 квітень 2025, 10:13

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон, передають Патріоти України...

ТОП-3 прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

п’ятниця, 11 квітень 2025, 9:12

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають...