Суші - одна з найпопулярніших ресторанних страв, яка прийшла до нас з Японії, і вже стала звичною для наших смакових рецепторів. Багато хто хоче приготувати цю страву вдома, але не завжди вдається повторити шедевр професійного шеф-кухаря. Однак все простіше ніж здається. Як приготувати суші "Філадельфія" на своїй кухні, розповів Андрій Архипенко, бренд-шеф мережі "СушіХата", передають Патріоти України.
Насамперед відварюємо рис до готовності і після того, як знімаємо з плити або мультиварки заправляємо його заправкою.
На 1 кг сирого рису ми беремо 250 мл заправки (вона продається майже у всіх супермаркетах).
Тут є один секрет: щоб суші вдома були дійсно смачні: в рисову заправку потрібно додати цукор в співвідношенні 1 до 2 і дати рису охолонути періодично перемішуючи.
Ламаємо великий лист норі навпіл і кладемо гладкою стороною вниз і розкладаємо рис по всій довжині і ширині листа.
Перевертаємо тепер рисом до дошки і посередині викладаємо наш вершковий сир і огірки (використовувати потрібно тільки шкірку, очистивши від середини, так як внутрішня частина огірка водяниста і може розмочити рол і він може розвалюватися).
Після того як закрутили рол, наверх викладаємо заздалегідь нарізаний лосось рівномірним шаром, щоб було красиво і шматочки були однаковими. Надаємо форму нашому ролу і починаємо нарізати.
Ще один маленький секрет: щоб було красиво і рівно - перед кожним разом, як різати, потрібно змочити лезо ножа, що сприяє тому, щоб рол саме різався, а не рвався.
Також після кожного разу потрібно протирати ніж, видаляючи можливі налиплі рисинки і сир з ножа, що дозволить при наступному розрізі не залишити їх зверху на рибі, не зіпсувавши зовнішній вигляд.
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...
Кава є одним з найпопулярніших й найулюбленіших напоїв у багатьох країнах світу, займаючи лідируючі позиції щодо споживання після води. Вона є частиною культури та традицій, й її щоденне споживання обчислюється мільярдами чашок, передають Патріоти Укра...