Готуємо суші "Філадельфія" вдома не гірше, ніж у ресторані: Шеф-кухар відкрив кілька секретів

Суші - одна з найпопулярніших ресторанних страв, яка прийшла до нас з Японії, і вже стала звичною для наших смакових рецепторів. Багато хто хоче приготувати цю страву вдома, але не завжди вдається повторити шедевр професійного шеф-кухаря. Однак все простіше ніж здається. Як приготувати суші "Філадельфія" на своїй кухні, розповів Андрій Архипенко, бренд-шеф мережі "СушіХата", передають Патріоти України.

Інгредієнти для нашої "Філадельфії":

  • Норі
  • Рис
  • Рисова заправка
  • Вершковий сир
  • Огірок
  • Авокадо
  • Макісу (цинковка, килимок для суші)

Покрокове приготування суші

Насамперед відварюємо рис до готовності і після того, як знімаємо з плити або мультиварки заправляємо його заправкою.

На 1 кг сирого рису ми беремо 250 мл заправки (вона продається майже у всіх супермаркетах).

Тут є один секрет: щоб суші вдома були дійсно смачні: в рисову заправку потрібно додати цукор в співвідношенні 1 до 2 і дати рису охолонути періодично перемішуючи.

Ламаємо великий лист норі навпіл і кладемо гладкою стороною вниз і розкладаємо рис по всій довжині і ширині листа.

Перевертаємо тепер рисом до дошки і посередині викладаємо наш вершковий сир і огірки (використовувати потрібно тільки шкірку, очистивши від середини, так як внутрішня частина огірка водяниста і може розмочити рол і він може розвалюватися).

Коли закручуєте рол, щоб руки не були в сирі, його потрібно викладати ближче до себе, а начинку далі, так ви будете при закручуванні притримувати начинку, а не сир.

Після того як закрутили рол, наверх викладаємо заздалегідь нарізаний лосось рівномірним шаром, щоб було красиво і шматочки були однаковими. Надаємо форму нашому ролу і починаємо нарізати.

Ще один маленький секрет: щоб було красиво і рівно - перед кожним разом, як різати, потрібно змочити лезо ножа, що сприяє тому, щоб рол саме різався, а не рвався.

Також після кожного разу потрібно протирати ніж, видаляючи можливі налиплі рисинки і сир з ножа, що дозволить при наступному розрізі не залишити їх зверху на рибі, не зіпсувавши зовнішній вигляд.

Джерело: РБК-Styler

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....