Готується майже миттєво: Рецепт лінивої лазаньї із м'ясом від популярної фудблогерки

Лінива лазанья – це ідеальний варіант смачної та ситної вечері нашвидкуруч. Тут не доведеться довго возитись з листками для основи та начинкою – страву можна приготувати буквально за 20-30 хвилин. Рецептом лінивої лазаньї поділилася фудблогерка Анастасія Солопій в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 шт
  • куряче філе – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • томатна паста – 70 г
  • айвар – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • вода – 100 мл
  • моцарела – 250 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль
  • Спосіб приготування:

    1. Філе з цибулею перемолоти в фарш. Обсмажити на сковорідці з оливковою олією – приблизно 5 хвилин.

    2. Додати томатну пасту, айвар та воду.

    3. Посолити, додати цукор і тушкувати приблизно 3-5 хвилин.

    4. Форму змастити маслом, викласти один лаваш так, щоб звисали краєчки з форми.

    5. Натерти моцарелу. Частиною посипати лаваш.

    6. Другий лаваш порвати на шматочки, викласти 1/3 частини у форму.

    7. Викласти шар томатного соусу з фаршем. Накрити рештою лаваша.

    8. Посипати сиром, викласти шматки лаваша та фаршу. Накрити фарш краєчками лаваша-основи.

    9. Змастити верхівку сметаною та посипати залишками сиру.

    10. Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...