Готується майже миттєво: Рецепт лінивої лазаньї із м'ясом від популярної фудблогерки

Лінива лазанья – це ідеальний варіант смачної та ситної вечері нашвидкуруч. Тут не доведеться довго возитись з листками для основи та начинкою – страву можна приготувати буквально за 20-30 хвилин. Рецептом лінивої лазаньї поділилася фудблогерка Анастасія Солопій в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 шт
  • куряче філе – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • томатна паста – 70 г
  • айвар – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • вода – 100 мл
  • моцарела – 250 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • сіль
  • Спосіб приготування:

    1. Філе з цибулею перемолоти в фарш. Обсмажити на сковорідці з оливковою олією – приблизно 5 хвилин.

    2. Додати томатну пасту, айвар та воду.

    3. Посолити, додати цукор і тушкувати приблизно 3-5 хвилин.

    4. Форму змастити маслом, викласти один лаваш так, щоб звисали краєчки з форми.

    5. Натерти моцарелу. Частиною посипати лаваш.

    6. Другий лаваш порвати на шматочки, викласти 1/3 частини у форму.

    7. Викласти шар томатного соусу з фаршем. Накрити рештою лаваша.

    8. Посипати сиром, викласти шматки лаваша та фаршу. Накрити фарш краєчками лаваша-основи.

    9. Змастити верхівку сметаною та посипати залишками сиру.

    10. Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Господиням на замітку: Названо три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу

неділя, 29 січень 2023, 6:33

Борщ у всіх сім'ях готують по-своєму. Особливості стосуються як самих компонентів, черговості їх додавання, так і складу зажарки. Для того, щоб страва зберегла яскраво-червоний колір, потрібно використовувати один із трох інгредієнтів. Головне у борщі ...

Які продукти безповоротно зіпсують смак фаршу: Що не можна додавати у котлети

субота, 28 січень 2023, 21:09

Приготувати вдома смачні котлети дуже просто. Головне - знати, що в них потрібно покласти, аби вони повітряними, ніжними і соковитими, а які продукти - під забороною, бо лише зіпсують смак. Чимало господинь, наприклад, не знають, яку частину яйця не ва...