Готується майже миттєво: Рецепт ніжного салату із кальмарами та сиром від Ольги Сумської

Салат-закуска з сиром і кальмарами. Фото: Instagram.com/olgasumska.Кальмар — це смачний морепродукт, який легко зіпсувати під час приготування. Акторка Ольга Сумська розповіла, як правильно його зварити, щоб він не втратив свою ніжність та соковитість, а також поділилась рецептом смачного новорічного салату, передають Патріоти України.

Для приготування такого салату потрібно усього декілька хвилин, якщо відварити яйця завчасно.

Салат з кальмарами та сиром: рецепт

Інгредієнти:

  • 350 г кальмара
  • 150 г сиру
  • 3 варених курячих яйця
  • крекери
  • 60 г майонезу
  • 4 зубчики часнику
  • сіль, паприка за смаком
  • свіжа зелень

Приготування:

1. Попередньо закип’ятіть воду. У окріп на декілька секунд потрібно занурити очищені тушки кальмарів і майже одразу дістати. Будьте уважні: якщо перетримати кальмарів у гарячій воді хоч трохи, вони стануть «резиновими» на смак. Викладіть їх на чисту тарілку та дайте охолонути.

2. Варені яйця натріть та перекладіть у чисту глибоку мисочку. Далі потрібно дрібно нарізати кальмарів: спочатку тоненькою соломкою, а потім — дрібним кубиком. Додайте їх до яєць.

3. Сир та зубчик часнику також потрібно натерти і додати у загальну масу. Заправити майонезом, посолити за смаком і перемішати до однорідності. Салат готовий.

4. Для того, щоб його зручно і смачно подати, потрібно взяти крекери (їх можна замінити на тарталетки або хлібці) і викласти на них по декілька ложок салату — в залежності від розміру крекера. Отримані закуски викладіть на тарілку, прикрасьте гілочками свіжої зелені. За допомогою маленького сита або «ложки» для заварки розсипного чаю посипте готову страву паприкою.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...