Цей десерт з низьким вмістом цукру готується всього за 15 хвилин, далі все за вас зробить холодильник. До речі, шоколадний торт відмінно підійде для новорічної вечірки! Не знаєте, що приготувати на Новий рік? Ми підготували для вас чудовий рецепт торта без випікання, без борошна, яєць та желатину, пропонують Патріоти України.
Рецепт шоколадного торта
Час: 15 хвилин (2 – 3 години на застигання)
Порції: 8
Інгредієнти:
Приготування:
На сухій сковорідці обсмажте арахіс. Посоліть та перемішайте його.
Подрібніть арахіс в блендері.
Окремо подрібніть печиво. Додайте до крихти арахісу та печива розтоплене вершкове масло та перемішайте.
Викладіть на дно роз'ємної форми шар пергаменту, а борти вкрийте бордюрною стрічкою.
Розрівняйте суміш печива та арахісу у формі. Сформуйте бортики та основу.
У чаші міксера збийте вершки (половину порції). Додайте цукрову пудру та збивайте до стійких піків.
Окремо збийте крем-сир. Додайте його до вершкової маси та знову перебийте.
Наріжте банан шматочками.
На дно торта вилийте ¼ крему, зверху викладіть банани та знову додайте крем.
На паровій бані розтопіть шоколад з рештою вершків. Вилийте половину шоколадної маси на крем, розрівняйте.
Знову полийте все вершковим кремом та шоколадом.
Посипте верх торта тертим білим шоколадом та відправте його в холодильник на 2 – 3 години.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...