Готується недовго та смачно, як у грузинському ресторані: Рецепт курча тапака від учасника "Пекельної кухні"

Однією з найпопулярніших страв кавказької кухні, до якої так небайдужі українці, є курча тапака (табака). Щоб побалувати себе такою смачною птицею, зовсім не обов'язково йти в ресторан. Можна, за грузинським рецептом, приготувати все в домашніх умовах на сковороді - страва виходить ситною та ароматною. При цьому займе процес приготування зовсім небагато часу. Переконатися в цьому вам допоможе рецепт від учасника реаліті на "Новому каналі" "Пекельна кухня" Равшана Хамідова, радять Патріоти України.

Інгредієнти для страви:

  • Курча - тушка
  • Вершкове масло - 60 г
  • Соняшникова олія - 20 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп, кінза - 10 г
  • Сіль, перець-3 г

Як готувати курча тапака:

  1. Ставимо сковороду на помірний вогонь. Поки вона нагрівається, відрізаємо краєчки крил і гузку - вони нам не потрібні. Курча розрізаємо навпіл по грудинці, видаляємо кістку. Тушку розкриваємо. З двох сторін солимо і перчимо. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  2. На сковороду виливаємо олію і кладемо вершкове масло. Викладаємо курча. Зверху ставимо прес (це може бути наповнена водою каструля). Так смажимо 15 хвилин на невеликому вогні.
  3. Коли час минув, перевертаємо його і знову обсмажуємо під пресом 15 хвилин.
  4. Знову перевертаємо і продовжуємо обсмажувати, щоб скоринка стала ще більш хрусткою. В цей час дрібно ріжемо часник у миску. Нарізаємо зелень і додаємо до часнику. Туди ж - ложку вершкового масла.
  5. Викладаємо гаряче курча в миску до зелені. Туди ж виливаємо масло, в якому воне обсмажувалося. Обвалюємо птицю в отриманому соусі.
  6. Подаємо курча з натуральним томатним соусом.

А тепер - головне: насолоджуємося ніжним смаком страви!

Як приготувати тісто, з яким пиріжки виходять м’якими та повітряними

п’ятниця, 18 квітень 2025, 7:09

М’які та ароматні пиріжки з хрусткою скоринкою – це чудовий додаток до перекусу, передають Патріоти України. Ще краще, якщо це печені пиріжки без жиру та олії, а тісто тонке та повітряне. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Але деякі гос...

Господиням на замітку! Як зі звичайного оселедця під шубою зробити справжній шедевр

п’ятниця, 18 квітень 2025, 6:08

Класичний рецепт салату «Оселедець під шубою» знайомий всім, передають Патріоти України. Цю страву залюбки готують на святковий стіл, і з дитинства вона асоціюється в нас з святкуванням Нового Року. Для його приготування вам знадобиться:. Нагадаємо ета...