Готується недовго та смачно, як у грузинському ресторані: Рецепт курча тапака від учасника "Пекельної кухні"

Однією з найпопулярніших страв кавказької кухні, до якої так небайдужі українці, є курча тапака (табака). Щоб побалувати себе такою смачною птицею, зовсім не обов'язково йти в ресторан. Можна, за грузинським рецептом, приготувати все в домашніх умовах на сковороді - страва виходить ситною та ароматною. При цьому займе процес приготування зовсім небагато часу. Переконатися в цьому вам допоможе рецепт від учасника реаліті на "Новому каналі" "Пекельна кухня" Равшана Хамідова, радять Патріоти України.

Інгредієнти для страви:

  • Курча - тушка
  • Вершкове масло - 60 г
  • Соняшникова олія - 20 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп, кінза - 10 г
  • Сіль, перець-3 г

Як готувати курча тапака:

  1. Ставимо сковороду на помірний вогонь. Поки вона нагрівається, відрізаємо краєчки крил і гузку - вони нам не потрібні. Курча розрізаємо навпіл по грудинці, видаляємо кістку. Тушку розкриваємо. З двох сторін солимо і перчимо. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  2. На сковороду виливаємо олію і кладемо вершкове масло. Викладаємо курча. Зверху ставимо прес (це може бути наповнена водою каструля). Так смажимо 15 хвилин на невеликому вогні.
  3. Коли час минув, перевертаємо його і знову обсмажуємо під пресом 15 хвилин.
  4. Знову перевертаємо і продовжуємо обсмажувати, щоб скоринка стала ще більш хрусткою. В цей час дрібно ріжемо часник у миску. Нарізаємо зелень і додаємо до часнику. Туди ж - ложку вершкового масла.
  5. Викладаємо гаряче курча в миску до зелені. Туди ж виливаємо масло, в якому воне обсмажувалося. Обвалюємо птицю в отриманому соусі.
  6. Подаємо курча з натуральним томатним соусом.

А тепер - головне: насолоджуємося ніжним смаком страви!

Секрет стрункої фігури француженок - вони просто додають цей інгредієнт у каву!

субота, 16 серпень 2025, 5:40

Француженки довгі роки вражають світ своїм стилем, елегантністю і витонченими формами. Хочете знати їх секрет? Це - унікальне поєднання ароматної кави з... лавандою! Дізнайтеся, як цей дивовижний інгредієнт допоможе вам підтримувати ідеальну фігуру та ...

Ви не повірите, скільки солодощів можна їсти на тиждень без шкоди для здоров’я!

п’ятниця, 15 серпень 2025, 16:52

Ми всі знаємо, що солодощі та солоні закуски шкідливі для здоров’я, але повністю відмовитись від них буває дуже складно. Датські експерти стверджують, що повного виключення з раціону не обов’язково - достатньо поміркованості. Але як зрозуміти, яка кіль...