Готується недовго та смачно, як у грузинському ресторані: Рецепт курча тапака від учасника "Пекельної кухні"

Однією з найпопулярніших страв кавказької кухні, до якої так небайдужі українці, є курча тапака (табака). Щоб побалувати себе такою смачною птицею, зовсім не обов'язково йти в ресторан. Можна, за грузинським рецептом, приготувати все в домашніх умовах на сковороді - страва виходить ситною та ароматною. При цьому займе процес приготування зовсім небагато часу. Переконатися в цьому вам допоможе рецепт від учасника реаліті на "Новому каналі" "Пекельна кухня" Равшана Хамідова, радять Патріоти України.

Інгредієнти для страви:

  • Курча - тушка
  • Вершкове масло - 60 г
  • Соняшникова олія - 20 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Кріп, кінза - 10 г
  • Сіль, перець-3 г

Як готувати курча тапака:

  1. Ставимо сковороду на помірний вогонь. Поки вона нагрівається, відрізаємо краєчки крил і гузку - вони нам не потрібні. Курча розрізаємо навпіл по грудинці, видаляємо кістку. Тушку розкриваємо. З двох сторін солимо і перчимо. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  2. На сковороду виливаємо олію і кладемо вершкове масло. Викладаємо курча. Зверху ставимо прес (це може бути наповнена водою каструля). Так смажимо 15 хвилин на невеликому вогні.
  3. Коли час минув, перевертаємо його і знову обсмажуємо під пресом 15 хвилин.
  4. Знову перевертаємо і продовжуємо обсмажувати, щоб скоринка стала ще більш хрусткою. В цей час дрібно ріжемо часник у миску. Нарізаємо зелень і додаємо до часнику. Туди ж - ложку вершкового масла.
  5. Викладаємо гаряче курча в миску до зелені. Туди ж виливаємо масло, в якому воне обсмажувалося. Обвалюємо птицю в отриманому соусі.
  6. Подаємо курча з натуральним томатним соусом.

А тепер - головне: насолоджуємося ніжним смаком страви!

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...