Рибою можна урізноманітнити повсякденний та святковий стіл, приготувавши цікаві закуски навіть не із самих дорогих продуктів, зазначають Патріоти України.
Рецепт фаршированої скумбрії
Інгредієнти:
- Скумбрія - 2 шт.,
- Яйце - 2 шт.,
- Волоські горіхи - 100 гр.,
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- Желатин порошковий - 1 ст.
- Зелень - 1 пучок,
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю, моркву та петрушку ріжемо дрібно і обсмажуємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, перець за смаком.
- Скумбрію вимити, видалити голову, нутрощі та хребет. Вимити та обсушити одноразовим рушником. За допомогою пінцета видалити всі кісточки. Посипати скумбрію сіллю, перцем, спеціями для риби та желатином.
- Викладаємо начинку: трохи горіхів, потім овочі та знову горіхи. Накриваємо другою половиною риби. Притискаємо.
- Щільно загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Краї зав'язуємо з двох сторін як цукерку і перетягуємо ниткою по колу.
- Відправляємо рибу в киплячу воду на 35 хвилин.
- Дістаємо скумбрію та охолоджуємо її за кімнатної температури. Можна залишити на балконі до ранку. Тільки не знімайте нитки та плівку.
- Перед подачею зніміть нитки та плівку. Подавати у холодному вигляді, як закуску. Смачного!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...