Готується просто і дуже запашний: Рецепт смачного супу з лісовими грибами

Суп з лісових грибів є дуже наваристим, ситним, поживним і при цьому ароматним, і корисним. А з приготуванням такого смаколика легко впоратися. Така гаряча страва є дуже корисною, тому що гриби є джерелом білка та інших важливих мікроелементів і легко можуть замінити м'ясо, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Які інгредієнти слід брати для приготування супу зі свіжих лісових грибів

Склад інгредієнтів для гарячої страви досить простий. Усе, що необхідно, без проблем можна купити у будь-якому продуктовому магазині.

Інгредієнти

  • вермішель — близько 30 г;
  • масло вершкове — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква середнього розміру — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт. середнього розміру;
  • гриби — близько 10 шт.

Як слід готувати смачний наваристий суп зі свіжих лісових грибів

На приготування такої страви піде близько 1,5 години. Калорійність супу становить приблизно 144 ккал на 100 г. Насамперед слід підготувати усі необхідні інгредієнти для приготування смаколика.

Лісові гриби можна брати будь-які, які подобаються, наприклад, підосичники і підберезники. Причому слід брати саме свіжий продукт, не старий, з міцними і пружними шапочками. Щодо овочів, то усі вони мають бути середнього розміру. Вершкове масло знадобиться для обсмажування. А ось вермішель — за бажанням. Цілком можна обійтися і без неї.

Приготування

  1. Насамперед слід гарненько перебрати лісові гриби, прибрати усе сміття, пил, шматочки бруду, промивши під проточною водою. Далі продукт за допомогою ножа розрізати на частини і прибрати червиві місця. Ніжки при цьому необхідно порізати кільцями, а ось шапочки — на дві або ж чотири частини, залежно від розміру. Далі гриби залити холодною водою і залишити так постояти. Щоб позбутися від черв'яків, можна у воду ще й трохи солі додати.
  2. Далі слід взяти зручну каструлю для супу, відправити у неї гриби, залити холодною водою, поставити на вогонь середнього розміру і варити таким чином протягом однієї години. Під час процесу не можна забувати про те, що треба знімати пінку.
  3. Картоплю треба очистити і нарізати у формі кубиків середнього розміру. Через годину варіння грибів слід додати овоч у суп і варити далі.
  4. Цибулю очистити від шкірки, промити і просушити паперовими рушниками. Теж саме зробити з морквою. Часник очистити і дрібно порізати. Морквину нарізати кільцями, а цибулю півкільцями.
  5. Взяти сковороду, відправити у неї вершкове масло, розтопити його і обсмажити цибулю, моркву і часник до появи золотавого кольору.
  6. Далі обсмажені овочі необхідно відправити до грибів, після чого посолити і поперчити за смаком. Сюди ж за бажанням додаються запашний перець і лаврове листя. Перемішати і продовжити варити ще приблизно десять хвилин.
  7. Перед завершенням варіння у суп необхідно відправити вермішель і гарненько усе перемішати.

Далі вогонь під стравою треба вимкнути і дати їй таким чином постояти під кришкою. Суп розливається по тарілках, а зверху додається свіжа зелень кропу і петрушки, а також сметана.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...