
Кулінари і дієтологи рекомендують в жарку погоду готувати холодні супи. Кухарі запропонували рецепт оригінального холодного супу з кавуна, який готується дуже швидко і просто. Патріоти України пропонують і вам його скуштувати.
Для його приготування візьміть 500 г м'якоті кавуна без кісточок, 2 склянки холодної води, столову ложку топленого масла, по щіпці каррі і чебрецю, вісім зерен шамбали, дрібку куркуми, два свіжих томата, один перець чилі, щіпку коріандру і сіль за смаком.
М'якоть кавуна без кісточок потрібно нарізати невеликими квадратиками, після чого розігріти топлене масло і змішати його з Шамбалою, чебрецем і каррі. Перець чилі очищають від насіння і дрібно рубають, додають в суміш з топленого масла і спецій. Дрібно нарізають свіжі томати, потім ставлять топлене масло на вогонь і додають в нього помідори.
Цю суміш доводять до кипіння, після чого додають куркуму і за смаком сіль, залишають на вогні ще на 3 хвилини. Після цього суміш приправляють коріандром, викладають в неї м'якоть кавуна і продовжують варити ще пару хвилин. Далі потрібно додати в суп дві склянки води і продовжувати тушкувати на невеликому вогні близько 10 хвилин. Кавуновий суп подають на стіл тільки в холодному вигляді.
Ми звикли пити каву заради смаку та енергії, але цей популярний напій може стати несподіваним союзником у боротьбі з зайвою вагою. Завдяки кофеїну кава прискорює метаболізм, зменшує апетит і стимулює термогенез - процес утворення тепла в організмі, яки...
Кава - не просто напій, який допомагає прокинутися. Виявляється, при правильному приготуванні вона здатна запускати процеси спалювання жиру і прискорювати метаболізм, передають Патріоти України. Але все залежить від того, що саме ви в неї додаєте. Досл...