Готується швидше, ніж звичайний: Рецепт ніжного баскського чизкейка від популярного шеф-кухаря

Український шеф-кухар та суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами на своїй сторінці в інстаграм швидким рецептом чизкейка. Він познайомився з ним в Іспанії. Якщо на приготування та випікання класичного чизкейка нам знадобиться мінімум 2 – 3 години, то баскський можна назвати його швидкою версією, передають Патріоти України.

Володимир Ярославський подає чизкейк з чорничним топінгом, але ви можете замінити його на будь-який інший: малиновий, полуничний чи манговий. Суть процесів приготування залишається такою ж.

Рецепт баскського чизкейка

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Для приготування ягідного топінгу змішайте чорницю та цукор в сотейнику. Уваріть все на повільному вогні до густої консистенції.
  • Залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  • Для приготування чизкейка збийте яйця, жовток та цукор за допомогою міксера.
  • Всипте борошно та повільно перемішайте ложкою.
  • Сир Філадельфія та вершки заздалегідь вийміть з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Влийте до сиру яєчну суміш, перемішайте та додайте вершки. Знову перемішайте до однорідної консистенції.
  • Вистеліть дно круглої форми (26 сантиметрів) пергаментом, трохи змащеним вершковим маслом.
  • Вилийте суміш та розрівняйте.
  • Розігрійте духовку до 210 градусів та відправте чизкейк випікатися протягом 20 хвилин.
  • Готовий чизкейк залишіть охолоджуватися в привідкритій духовці.
  • Зверху вилийте на готову випічку підготовлений чорничний топінг та подавайте до столу. Смачного!

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...