Готується за 15 хвилин: Рецепт хрусткого шоколадного печива від Тетяни Литвинової

Гастро-експертка поділилася улюбленим рецептом мармурового печива з шоколадом. Це печиво готується дуже просто і швидко, тож Тетяна Литвинова радить мамам кликати на кухню дітей та готувати разом. Ну а ті, хто не любить довго займатися готуванням, теж полюбить цей рецепт, адже печиво готується не довше 15 хвилин, зазначають Патріоти України.

Рецепт мармурового печива

Інгредієнти на 1 деко (можна подвоїти):

  • Шоколад молочний - 220 г
  • Масло вершкове - 55 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 160 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Борошно пшеничне - 170 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Курага - 4 шт.

Приготування:

Для початку нам потрібно розтопити молочний шоколад разом із маслом. На плиті в сотейнику спочатку топимо масло, а потім додаємо до нього шоколад. Дуже важливо його не перегріти, тому знімаємо шоколад із плити не до кінця розтопленим і трохи помішуємо, доводячи до однорідної консистенції. Після цього шоколад можна залишити в теплому сотейнику на плиті, щоб він не застиг.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Збиваємо яйце до пінки і починаємо додавати цукор частинами, у два етапи. Після цього додаємо борошно і акуратно ложкою перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер можемо додавати шоколад.

Зверніть увагу, що шоколад має бути м'яким та пластичним. Якщо з'явилися крупинки, це означає, що шоколад перегрітий. У такому разі краще зробити нову порцію, інакше печиво не вийде. За бажання можна зробити з чорним шоколадом, проте в такому разі печиво не вийде в'язким, а навпаки, буде шоколадно-шоколадним.

У суміш додаємо ваніль або ванільний цукор, перемішуємо. Нарізаємо дрібно курагу, додаємо в суміш і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має бути блискучим - тоді на печиві утворюватимуться тріщини.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікати печиво можна на застеляному пергаментом деку або на силіконовому килимку.

Беремо дві чайні ложечки і з їхньою допомогою формуємо невелику кульку. По черзі викладаємо їх на деко на достатній відстані один від одного. Після цього необхідно почекати, поки тісто покриється матовою плівкою.

Важливий момент - якщо ваша духовка добре тримає температуру 180 градусів, печиво випікаємо всього 9-10 хвилин. Якщо ж духовка слабша — випікаємо 15 хвилин. Основна ознака готовності печива – тріщини. Як тільки вони з'являються, можна вимикати духовку і трохи її відкрити, щоб шоколад не згорів.

Акуратно дістаємо деко з духовки і даємо печиву охолонути. Смачного!


От у чому секрет! Які прянощі додати до смаженої картоплі, щоб зробити її смачнішою

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:14

Далеко не всі господині додають до смаженої картоплі спеції: на їх думку у страви повинен залишатися природний смак. Інші ж, навпаки, додають дуже багато приправ. Це теж не найкраще відбивається на фінальній якості смаженої картоплі, передають Патріоти...

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...