Готується за 15 хвилин: Рецепт хрусткого шоколадного печива від Тетяни Литвинової

Гастро-експертка поділилася улюбленим рецептом мармурового печива з шоколадом. Це печиво готується дуже просто і швидко, тож Тетяна Литвинова радить мамам кликати на кухню дітей та готувати разом. Ну а ті, хто не любить довго займатися готуванням, теж полюбить цей рецепт, адже печиво готується не довше 15 хвилин, зазначають Патріоти України.

Рецепт мармурового печива

Інгредієнти на 1 деко (можна подвоїти):

  • Шоколад молочний - 220 г
  • Масло вершкове - 55 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 160 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Борошно пшеничне - 170 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Курага - 4 шт.

Приготування:

Для початку нам потрібно розтопити молочний шоколад разом із маслом. На плиті в сотейнику спочатку топимо масло, а потім додаємо до нього шоколад. Дуже важливо його не перегріти, тому знімаємо шоколад із плити не до кінця розтопленим і трохи помішуємо, доводячи до однорідної консистенції. Після цього шоколад можна залишити в теплому сотейнику на плиті, щоб він не застиг.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Збиваємо яйце до пінки і починаємо додавати цукор частинами, у два етапи. Після цього додаємо борошно і акуратно ложкою перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер можемо додавати шоколад.

Зверніть увагу, що шоколад має бути м'яким та пластичним. Якщо з'явилися крупинки, це означає, що шоколад перегрітий. У такому разі краще зробити нову порцію, інакше печиво не вийде. За бажання можна зробити з чорним шоколадом, проте в такому разі печиво не вийде в'язким, а навпаки, буде шоколадно-шоколадним.

У суміш додаємо ваніль або ванільний цукор, перемішуємо. Нарізаємо дрібно курагу, додаємо в суміш і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має бути блискучим - тоді на печиві утворюватимуться тріщини.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікати печиво можна на застеляному пергаментом деку або на силіконовому килимку.

Беремо дві чайні ложечки і з їхньою допомогою формуємо невелику кульку. По черзі викладаємо їх на деко на достатній відстані один від одного. Після цього необхідно почекати, поки тісто покриється матовою плівкою.

Важливий момент - якщо ваша духовка добре тримає температуру 180 градусів, печиво випікаємо всього 9-10 хвилин. Якщо ж духовка слабша — випікаємо 15 хвилин. Основна ознака готовності печива – тріщини. Як тільки вони з'являються, можна вимикати духовку і трохи її відкрити, щоб шоколад не згорів.

Акуратно дістаємо деко з духовки і даємо печиву охолонути. Смачного!


А ви це знали? Навіщо в тушковану капусту додають молоко

неділя, 23 лютий 2025, 21:09

Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...