Готується за 15 хвилин: Рецепт хрусткого шоколадного печива від Тетяни Литвинової

Гастро-експертка поділилася улюбленим рецептом мармурового печива з шоколадом. Це печиво готується дуже просто і швидко, тож Тетяна Литвинова радить мамам кликати на кухню дітей та готувати разом. Ну а ті, хто не любить довго займатися готуванням, теж полюбить цей рецепт, адже печиво готується не довше 15 хвилин, зазначають Патріоти України.

Рецепт мармурового печива

Інгредієнти на 1 деко (можна подвоїти):

  • Шоколад молочний - 220 г
  • Масло вершкове - 55 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 160 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Борошно пшеничне - 170 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Курага - 4 шт.

Приготування:

Для початку нам потрібно розтопити молочний шоколад разом із маслом. На плиті в сотейнику спочатку топимо масло, а потім додаємо до нього шоколад. Дуже важливо його не перегріти, тому знімаємо шоколад із плити не до кінця розтопленим і трохи помішуємо, доводячи до однорідної консистенції. Після цього шоколад можна залишити в теплому сотейнику на плиті, щоб він не застиг.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Збиваємо яйце до пінки і починаємо додавати цукор частинами, у два етапи. Після цього додаємо борошно і акуратно ложкою перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер можемо додавати шоколад.

Зверніть увагу, що шоколад має бути м'яким та пластичним. Якщо з'явилися крупинки, це означає, що шоколад перегрітий. У такому разі краще зробити нову порцію, інакше печиво не вийде. За бажання можна зробити з чорним шоколадом, проте в такому разі печиво не вийде в'язким, а навпаки, буде шоколадно-шоколадним.

У суміш додаємо ваніль або ванільний цукор, перемішуємо. Нарізаємо дрібно курагу, додаємо в суміш і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має бути блискучим - тоді на печиві утворюватимуться тріщини.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікати печиво можна на застеляному пергаментом деку або на силіконовому килимку.

Беремо дві чайні ложечки і з їхньою допомогою формуємо невелику кульку. По черзі викладаємо їх на деко на достатній відстані один від одного. Після цього необхідно почекати, поки тісто покриється матовою плівкою.

Важливий момент - якщо ваша духовка добре тримає температуру 180 градусів, печиво випікаємо всього 9-10 хвилин. Якщо ж духовка слабша — випікаємо 15 хвилин. Основна ознака готовності печива – тріщини. Як тільки вони з'являються, можна вимикати духовку і трохи її відкрити, щоб шоколад не згорів.

Акуратно дістаємо деко з духовки і даємо печиву охолонути. Смачного!


Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...