
Гастро-експертка поділилася улюбленим рецептом мармурового печива з шоколадом. Це печиво готується дуже просто і швидко, тож Тетяна Литвинова радить мамам кликати на кухню дітей та готувати разом. Ну а ті, хто не любить довго займатися готуванням, теж полюбить цей рецепт, адже печиво готується не довше 15 хвилин, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти на 1 деко (можна подвоїти):
Приготування:
Для початку нам потрібно розтопити молочний шоколад разом із маслом. На плиті в сотейнику спочатку топимо масло, а потім додаємо до нього шоколад. Дуже важливо його не перегріти, тому знімаємо шоколад із плити не до кінця розтопленим і трохи помішуємо, доводячи до однорідної консистенції. Після цього шоколад можна залишити в теплому сотейнику на плиті, щоб він не застиг.
Змішуємо борошно з розпушувачем. Збиваємо яйце до пінки і починаємо додавати цукор частинами, у два етапи. Після цього додаємо борошно і акуратно ложкою перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер можемо додавати шоколад.
Зверніть увагу, що шоколад має бути м'яким та пластичним. Якщо з'явилися крупинки, це означає, що шоколад перегрітий. У такому разі краще зробити нову порцію, інакше печиво не вийде. За бажання можна зробити з чорним шоколадом, проте в такому разі печиво не вийде в'язким, а навпаки, буде шоколадно-шоколадним.
У суміш додаємо ваніль або ванільний цукор, перемішуємо. Нарізаємо дрібно курагу, додаємо в суміш і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має бути блискучим - тоді на печиві утворюватимуться тріщини.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікати печиво можна на застеляному пергаментом деку або на силіконовому килимку.
Беремо дві чайні ложечки і з їхньою допомогою формуємо невелику кульку. По черзі викладаємо їх на деко на достатній відстані один від одного. Після цього необхідно почекати, поки тісто покриється матовою плівкою.
Важливий момент - якщо ваша духовка добре тримає температуру 180 градусів, печиво випікаємо всього 9-10 хвилин. Якщо ж духовка слабша — випікаємо 15 хвилин. Основна ознака готовності печива – тріщини. Як тільки вони з'являються, можна вимикати духовку і трохи її відкрити, щоб шоколад не згорів.
Акуратно дістаємо деко з духовки і даємо печиву охолонути. Смачного!
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...
Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...