Готується за лічені хвилини: Ліза Глінська поділилась рецептом шоколадного кексу, для якого не потрібна духовка

Елементарні десерти, які готуються за лічені хвилини, стають все популярнішими в сучасній кулінарії. Це все легко пояснити – в шаленому ритмі досить важко знайти час на довготривале випікання. Тому шеф-кухарі досить часто вигадують нові смаколики, які б змогла зробити навіть дитина. Відома українська кондитерка Ліза Глінська поділилась рецептом кексу, який готується всього за 3 хвилини навіть без духовки. Опубліковано рецепт на сторінці кондитерки в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • чорний шоколад (56%)⁣ – 40 г
  • молоко – 30 мл
  • яйця – 50 г
  • цукор – 30 г
  • какао-порошок – 5 г
  • сіль⁣
  • розпушувач – 2 г
  • борошно – 30 г
  • вершкове масло – 30 г

  • Спосіб приготування:

    1. З'єднати шоколад, вершкове масло і молоко.

    2. Розтопити до однорідності.

    3. Змішати борошно, розпушувач какао-порошок просіяний через сито і трохи солі.

    4. Перетерти яйце з цукром.

    5. З'єднати утворені маси між собою.

    6. Додати сухі інгредієнти, перемішати до однорідності.

    7. Розлити у форми і поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини з потужністю 700 Ватт.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...