Готується за лічені хвилини: Ліза Глінська поділилась рецептом шоколадного кексу, для якого не потрібна духовка

Елементарні десерти, які готуються за лічені хвилини, стають все популярнішими в сучасній кулінарії. Це все легко пояснити – в шаленому ритмі досить важко знайти час на довготривале випікання. Тому шеф-кухарі досить часто вигадують нові смаколики, які б змогла зробити навіть дитина. Відома українська кондитерка Ліза Глінська поділилась рецептом кексу, який готується всього за 3 хвилини навіть без духовки. Опубліковано рецепт на сторінці кондитерки в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • чорний шоколад (56%)⁣ – 40 г
  • молоко – 30 мл
  • яйця – 50 г
  • цукор – 30 г
  • какао-порошок – 5 г
  • сіль⁣
  • розпушувач – 2 г
  • борошно – 30 г
  • вершкове масло – 30 г

  • Спосіб приготування:

    1. З'єднати шоколад, вершкове масло і молоко.

    2. Розтопити до однорідності.

    3. Змішати борошно, розпушувач какао-порошок просіяний через сито і трохи солі.

    4. Перетерти яйце з цукром.

    5. З'єднати утворені маси між собою.

    6. Додати сухі інгредієнти, перемішати до однорідності.

    7. Розлити у форми і поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини з потужністю 700 Ватт.

Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

четвер, 5 червень 2025, 6:47

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.

Є секрет! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

четвер, 5 червень 2025, 6:13

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко процес приготування домашніх пельменів зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а ...