Готується за лічені хвилини: Простий рецепт святкового салату з креветками та сиром

Морепродукти любить багато хто, але ця екзотика з’являються на нашому столі не так часто. Не сумнівайтеся, що на свята вони стануть чудовим доповненням до новорічного частування, радять Патріоти України та пропонують вашій увазі дуже простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 100 г очищених варено-морожених креветок,
  • 200 г помідорів,
  • 100 г твердого сиру,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • 0,5 ч. ложки меду,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • 4 гілочки петрушки,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте креветки, заливши їх на 1 хвилину окропом і злийте рідину.
  2. Подрібніть листя петрушки.
  3. Подрібніть часник.
  4. Приготуйте заправку салату. Змішайте петрушку, часник, мед, оливкову олію, лимонний сік, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  5. Великі креветки розріжте на 2-3 частини, дрібні залиште і помістіть креветки в заправку на 10 хвилин.
  6. Помідори наріжте часточками, посоліть і поперчіть.
  7. З'єднайте помідори, креветки, заправку та акуратно перемішайте.
  8. Зверху на велику тертку потріть твердий сир.
  9. Викладіть салат із креветками та помідорами в салатник. Смачного!
Джерело: НВ

Кава, яку обожнюють у Європі: Чим іспанський латте кращий за звичайний

вівторок, 4 листопад 2025, 7:45

Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...