
Морепродукти любить багато хто, але ця екзотика з’являються на нашому столі не так часто. Не сумнівайтеся, що на свята вони стануть чудовим доповненням до новорічного частування, радять Патріоти України та пропонують вашій увазі дуже простий рецепт.
Інгредієнти:
- 100 г очищених варено-морожених креветок,
- 200 г помідорів,
- 100 г твердого сиру,
- 1 зубок часнику,
- 2 ст. ложки оливкової олії,
- 0,5 ч. ложки меду,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- 4 гілочки петрушки,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Розморозьте креветки, заливши їх на 1 хвилину окропом і злийте рідину.
- Подрібніть листя петрушки.
- Подрібніть часник.
- Приготуйте заправку салату. Змішайте петрушку, часник, мед, оливкову олію, лимонний сік, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
- Великі креветки розріжте на 2-3 частини, дрібні залиште і помістіть креветки в заправку на 10 хвилин.
- Помідори наріжте часточками, посоліть і поперчіть.
- З'єднайте помідори, креветки, заправку та акуратно перемішайте.
- Зверху на велику тертку потріть твердий сир.
- Викладіть салат із креветками та помідорами в салатник. Смачного!
У класичній кулінарній традиції, зокрема в рецептурах, відображених у виданнях, як, наприклад, "Книга про смачну і здорову їжу" 1952 року, існував, здавалося б, незвичний прийом - вершкове або рослинне масло додавали не в готову кашу, а безпосередньо в...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї досі існує багато міфів, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює
Насправді помірне споживання кави не призводить до зневоднення. Кофеїн має сечогінний ефект лише при дуже великих...