Готуйте і насолоджуйтеся! Дуже смачні і хрусткі домашні горішки зі згущеним молоком

Горішки зі згущеним молоком - ті самі, з дитинства! Ваблять смакотою! Старий радянський рецепт, по кроках, передають Патріоти України.

Для приготування нам буде потрібно:

  • 250 г розм’якшеного вершкового масла кімнатної температури;
  • 100 г цукру;
  • 450 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1/4 ч. Л. солі;
  • 1/4 ч. Л. соди;
  • крапелька ванільного екстракту.

Як готувати

Збиваємо яйця з сіллю і цукром до щільної піни. Поки збиваються яйця, змішуємо просіяне з содою борошно і масло до однорідної маси. З’єднуємо яйця з олійно-борошняною масою і вимішуємо до однорідності.

Дістаємо нашу чудову горішницю і ставимо її на середній вогонь нагріватися. Поки вона гріється, поділяємо тісто на невеликі кульки за розміром форми, щоб потім швидко заповнити її ними. Кладемо наші кульки в форму, притискаємо кришкою і ставимо на середній вогонь випікатися до рум’яної скоринки. Печуться швидко, орієнтуйтеся на вашу плиту.

Не лякайтеся, якщо ви поклали занадто багато тіста і ваш горішок став схожий на «капелюх»: «поля» можна буде легко обрізати! Рум’яні горішки викладаємо на тарілку. Якщо у вас є «краї», то поки горішки гарячі, їх можна легко обрізати ножем. Таким чином випікаємо всі горішки!

Готуємо начинку!

Для наповнення горішків нам буде потрібно варене згущене молоко хорошої якості і горіхи. У класичному рецепті – волоські, але ми пропонуємо Вам спробувати з мигдаллю.

Зверніть увагу!
Нам потрібне справжнє варене згущене молоко, а не на рослинних жирах. На жаль, саме таке зараз, в основному, лежить на прилавках магазинів.

Якщо хорошого варіанту не знайшлося, то можна самим зварити банку якісного згущеного молока: покласти її в глибоку каструлю, щоб вода покрила її «з головою» (інакше банка може вибухнути, і вся кухня буде в згущеному молоці), поставити на середній вогонь і варити протягом двох-трьох годин, обов’язково підливаючи воду, в міру її википання. Остудити до кімнатної температури. Чим довше варите, тим темнішим вийде згущене молоко.

Беремо наші горішки, кладемо всередину згущене молоко, в одну половинку кладемо мигдаль (можна горішок) і скріплюємо їх. Таку процедуру проводимо з усіма горішками. Смачного!

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...