Готуються за 30 хвилин: Рецепт ідеальних сирних рогаликів із джемом від ресторатора Сави Лібкіна

Ідеальне частування до святкового чаювання – прості, але дуже смачні ароматні рогалики з джемом. Найголовніше при приготуванні здобної страви – зробити вдале тісто, завдяки якому і рогалики будуть м'якими та повітряними, та звичайно ж, важливо – начинка. Її можна зробити з ягід, фруктів, сухофруктів, горіхів, шоколаду, будь-якого джему на ваш смак. Популярний український ресторатор, кулінар Сава Лібкін поділився в Instagram рецептом ідеальних сирних рогаликів з найсмачнішим джемом, які ви приготуєте лише за 30 хвилин, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • сухий домашній сир – 200 г
  • цукрова пудра – 200 г
  • харчова сода – 0,5 ч. л.
  • вершкове масло – 200 г
  • борошно – 450 г
  • яйця – 6 шт.
  • джем будь-який на ваш смак
  • сметана – 100 г
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Протріть сир через сито, щоб він був ніжним та повітряним.

2. У миску помістіть сир та розм'якшене вершкове масло.

3. Жовтки перетріть з цукром, додайте сметану й борошно.

4. Соду погасіть лимонним соком й додайте в тісто, перемішайте.

5. Готове тісто накрийте рушником та перекладіть у холодильник на 30 хвилин.

6. Після цього готове тісто розділіть на шматки по 200 грамів й кожен розкачйте в коло до товщини 4-5 міліметрів.

7. Отримане коло розріжте на трикутники й покладіть у кожен 1/2 чайної ложки джему.

8. Зкрутіть рогалики та викладіть їх на деко злегка змащене маслом.

9. Поставте у розігріту до 200°С духовку та випікайте до готовності, близько 15-20 хвилин.

10. Готові рогалики присипте цукровою пудрою.

Смакота! Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею на новий лад

середа, 23 квітень 2025, 18:12

Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею стоїть на вищому гастрономічному рівні, ніж звичайний завдяки декільком кулінарним хитрощам, передають Патріоти України. Для соусу:. Приготуйте соус для олів’є. Зваріть круто яйця (не більше 7 хвилин піс...

Є секрет! Як відварити яловичину, щоб вона вийшла ніжною та смачною

середа, 23 квітень 2025, 17:12

Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати ...