
Пироги на кефірі є паличкою-виручалочкою кожної господині. Така ситна страва буде актуальною і на обід, і на вечерю, а в холодному вигляді підійде для перекусу, передають Патріоти України.
Однією з важливих переваг такого пирога є те, що готується він з найпростіших продуктів, які найчастіше можна знайти в холодильнику — це кефір, борошно і яйце, а начинку можна зробити будь-яку. Цього разу популярний кулінарний ресурс запропонував приготувати пиріг з рубаним яйцем і зеленою цибулею.
Потрібні продукти
для тіста:
для начинки:
Приготування
Курячі яйця, підготовлені для начинки, відваріть, остудіть і натріть на великій тертці.
Зелену цибулю поріжте, попередньо просушивши паперовим або тканинним рушником. Додайте в миску до з натертих яєць, посоліть і перемішайте інгредієнти.
Для приготування тіста яйце розбийте в миску, збийте до однорідної маси, але не до стану піни, налийте кефір і перемійте (замість кефіру можна додати в тісто для пирога кисле молоко чи сметану). Після того, як яйце і кефір з’єднаються, просійте борошно і розпушувач через сито в цю ж миску. Просіювання необхідно для того, щоб пиріг вийшов пишним.
Після розмішування тісто має бути як густа сметана. Якщо ж тісто вийшло рідке, додайте ще трохи борошна, якщо ж тісто занадто густе, то слід його розбавити кефіром (сметаною або кислим молоком).
Форму для випікання (12×20 см) змастіть зсередини олією, обсипте борошном, сухариками або манною крупою. Розподіліть по дну форми приблизно 2/3 тіста, а потім покладіть зверху рівним шаром начинку.
Потім сміливо виливайте зверху залишок тіста, але уважно дивіться, щоб у верхньому шарі не було дір. Посипте зверху кунжутом і поставте у розігріту духовку.
Випікайте пиріг з начинкою протягом 40 хвилин за температури 180 градусів. Перш ніж дістати випічку, перевірте її готовність натисканням зверху. Якщо тісто пружинить, значить страва повністю готове.
Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...
Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...