Готувати дуже просто! Рум'яний пиріг на кефірі для всієї родини - підійде на обід, вечерю або як перекус


Пироги на кефірі є паличкою-виручалочкою кожної господині. Така ситна страва буде актуальною і на обід, і на вечерю, а в холодному вигляді підійде для перекусу, передають Патріоти України.

Однією з важливих переваг такого пирога є те, що готується він з найпростіших продуктів, які найчастіше можна знайти в холодильнику — це кефір, борошно і яйце, а начинку можна зробити будь-яку. Цього разу популярний кулінарний ресурс запропонував приготувати пиріг з рубаним яйцем і зеленою цибулею.

Потрібні продукти

для тіста:

  • яйце — 1
  • кефір — 100 мл
  • розпушувач — 1 г
  • олія — 5 г
  • кунжут — 6 г

для начинки:

  • яйця — 2 шт
  • зелена цибуля — 100 г
  • сіль — за смаком.

Приготування

Курячі яйця, підготовлені для начинки, відваріть, остудіть і натріть на великій тертці.

Зелену цибулю поріжте, попередньо просушивши паперовим або тканинним рушником. Додайте в миску до з натертих яєць, посоліть і перемішайте інгредієнти.

Для приготування тіста яйце розбийте в миску, збийте до однорідної маси, але не до стану піни, налийте кефір і перемійте (замість кефіру можна додати в тісто для пирога кисле молоко чи сметану). Після того, як яйце і кефір з’єднаються, просійте борошно і розпушувач через сито в цю ж миску. Просіювання необхідно для того, щоб пиріг вийшов пишним.

Після розмішування тісто має бути як густа сметана. Якщо ж тісто вийшло рідке, додайте ще трохи борошна, якщо ж тісто занадто густе, то слід його розбавити кефіром (сметаною або кислим молоком).

Форму для випікання (12×20 см) змастіть зсередини олією, обсипте борошном, сухариками або манною крупою. Розподіліть по дну форми приблизно 2/3 тіста, а потім покладіть зверху рівним шаром начинку.

Потім сміливо виливайте зверху залишок тіста, але уважно дивіться, щоб у верхньому шарі не було дір. Посипте зверху кунжутом і поставте у розігріту духовку.

Випікайте пиріг з начинкою протягом 40 хвилин за температури 180 градусів. Перш ніж дістати випічку, перевірте її готовність натисканням зверху. Якщо тісто пружинить, значить страва повністю готове.

Господиням на замітку! Коли треба додавати цибулю у фарш на пельмені

понеділок, 28 квітень 2025, 12:12

М’ясна начинка у вигляді фаршу відрізняється для різних страв, хоч багато хто вважає, що фарш із м’яса на пельмені, котлети, біляші однакова. Для того, щоб пельмені були соковиті, треба додавати цибулю. Але часто це не так, передають Патріоти України. ...

Не робіть так! Три помилки, які допускають господині під час варіння картопляного пюре

понеділок, 28 квітень 2025, 11:12

Зіпсувати картопляне пюре може кожен. Достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і не корисною. Запам’ятайте, що не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною, передають Патріоти України....