Готувати легше, ніж піцу: Рецепт традиційної турецької випічки "Піде"

"Піде" – традиційна випічка турецької кухні у формі човника. Це самостійна ситна страва, якою можна нагодувати всю родину. Тут багато соковитої начинки, а хрустке ароматне тісто – щось середнє між піцою та лавашем, однак готується значно швидше та простіше. Ідельно підійде для затишної сімейної вечері. Ідея приготування опублікована на сторінці vagifova_milana в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • рослинна олія – 50 г
  • дріжджі – 11 г
  • тепле молоко – з розрахунком на те, щоб тісто вийшло м'яким та еластичним

Інгредієнти для начинки:

  • фарш
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 2-3 шт.
  • сіль, спеції
  • сир моцарела або будь-який інший

Спосіб приготування:

1. Замісити тісто.

2. Обсмажити фарш, додати цибулю, сіль, спеції.

3. Покласти помідори і добре обсмажити.

4. Сформувати з тіста човник на деко.

5. Накласти начинку, загнути краї.

6. Змазати їх одним жовтком, посипати кунжутом.

7. Натерти сир, випікати за температури 200 градусів до золотистого кольору.

А ви це знали? У чому різниця між коричневими та білими яйцями

вівторок, 8 квітень 2025, 18:30

Попри їхню користь та доступність, коли мова йде про вибір яєць, багато хто ставить собі питання, чи є різниця між коричневими та білими яйцями.Видання MarthaStewart розповіло, чи справді один тип яєць корисніший за інший та як їхній колір може вплинут...

Смакота! Вінегрет з незвичайною заправкою - рецепт, який запам’ятовується

вівторок, 8 квітень 2025, 18:10

Способів приготування вінегрету безліч, цей салат готують і з грибами, і з квашеною капустою, і з рибою… Рецептів вінегрету більше, ніж салату олів’є. А сьогодні ми поділимося з вами незвичайною заправкою для салату, яка надає нового смаку звичній стра...