Готувати легше, ніж піцу: Рецепт традиційної турецької випічки "Піде"

"Піде" – традиційна випічка турецької кухні у формі човника. Це самостійна ситна страва, якою можна нагодувати всю родину. Тут багато соковитої начинки, а хрустке ароматне тісто – щось середнє між піцою та лавашем, однак готується значно швидше та простіше. Ідельно підійде для затишної сімейної вечері. Ідея приготування опублікована на сторінці vagifova_milana в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • рослинна олія – 50 г
  • дріжджі – 11 г
  • тепле молоко – з розрахунком на те, щоб тісто вийшло м'яким та еластичним

Інгредієнти для начинки:

  • фарш
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 2-3 шт.
  • сіль, спеції
  • сир моцарела або будь-який інший

Спосіб приготування:

1. Замісити тісто.

2. Обсмажити фарш, додати цибулю, сіль, спеції.

3. Покласти помідори і добре обсмажити.

4. Сформувати з тіста човник на деко.

5. Накласти начинку, загнути краї.

6. Змазати їх одним жовтком, посипати кунжутом.

7. Натерти сир, випікати за температури 200 градусів до золотистого кольору.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...