Гранично просто і шалено смачно: Рецепт ніжного і ароматного турецького курячого супу

Якщо ви були в Туреччині, то знаєте: наскільки турки винахідливі з першими стравами. На їхній кухні більше ніж 300 різних видів супів. Особливе значення, вони надають смаку бульйону і не терплять одноманітності. Смачно і корисно — ось їх девіз! Дивно, але подивіться самі: курячий суп в обробці турецьких кухарів — це щось особливе, радять Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • Вода — 2 л
  • Куряче філе — 2 шт.
  • Вермішель тонка — жменя
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • 2 ст. л. борошна
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Червоний мелений перець — за смаком
  • Свіжа м’ята — кілька гілочок

Приготування

Куряче філе відварити у воді зі спеціями і цибулею.

Вийняти м’ясо і цибулю. М’ясо остудити, цибулину — викинути. Додати в бульйон вермішель і відварити її до готовності. Остиглу курку розірвати вручну на волокна і додати до супу.

Для соусу змішайте яйце і борошно, додати сік 1/2 лимона. Гарненько перемішайте суміш, щоб не було грудочок.

Додати в суміш ложку гарячого бульйону, перемішати до однорідної маси і тонкою цівкою влити соус в суп, постійно його помішуючи.

Залишити суп на повільному вогні ще на 5-10 хвилин, потім приправити сіллю, спеціями і додати сушену м’яту. Можна перед подачею посипати страву свіжою зеленню та скибкою лимона.

Такий суп займе почесне місце на вашому столі. Смачного!

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...