Гранично просто і шалено смачно: Рецепт ніжного і ароматного турецького курячого супу

Якщо ви були в Туреччині, то знаєте: наскільки турки винахідливі з першими стравами. На їхній кухні більше ніж 300 різних видів супів. Особливе значення, вони надають смаку бульйону і не терплять одноманітності. Смачно і корисно — ось їх девіз! Дивно, але подивіться самі: курячий суп в обробці турецьких кухарів — це щось особливе, радять Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • Вода — 2 л
  • Куряче філе — 2 шт.
  • Вермішель тонка — жменя
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • 2 ст. л. борошна
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Червоний мелений перець — за смаком
  • Свіжа м’ята — кілька гілочок

Приготування

Куряче філе відварити у воді зі спеціями і цибулею.

Вийняти м’ясо і цибулю. М’ясо остудити, цибулину — викинути. Додати в бульйон вермішель і відварити її до готовності. Остиглу курку розірвати вручну на волокна і додати до супу.

Для соусу змішайте яйце і борошно, додати сік 1/2 лимона. Гарненько перемішайте суміш, щоб не було грудочок.

Додати в суміш ложку гарячого бульйону, перемішати до однорідної маси і тонкою цівкою влити соус в суп, постійно його помішуючи.

Залишити суп на повільному вогні ще на 5-10 хвилин, потім приправити сіллю, спеціями і додати сушену м’яту. Можна перед подачею посипати страву свіжою зеленню та скибкою лимона.

Такий суп займе почесне місце на вашому столі. Смачного!

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.

Не робіть помилок! Які макарони краще не купувати - шкідливі й розварюються в кашу

середа, 5 листопад 2025, 11:49

Макарони – це продукт, який завжди є під рукою і рятує, коли потрібно швидко приготувати вечерю. Але не всі види пасти однаково якісні. Одні зберігають форму і мають приємний смак навіть після варіння, інші – розварюються, злипаються і перетворюються н...