Гречаники в пікантному соусі - рецепт ситної страви, яка замінить котлети та тефтелі

Гречаники - традиційна українська страва, про яку, на жаль, знають не всі. Однак, якщо ви один раз її приготуєте, то у вашій сім'ї гречаники можуть стати альтернативою котлетам і тефтелям, адже вони поєднують в собі і гарнір, і основну страву. А пікантний соус додає гречаникам соковитості, передають Патріоти України.Гречаники у пікантному соусі: рецепт

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • гречка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • сир – 70 г
  • петрушка, кріп – пучок

Інгредієнти для соусу:

  • вода – 200 мл
  • томатна паста – 4 ст. л.
  • сметана – 4 ст. л.
  • копчена паприка – щіпка
  • сіль, перець – за смаком

Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть на тертці, обсмажте овочі на олії. Відваріть гречку.

Фарш для гречаників можна купувати готовий, або самому подрібнити м'ясо на м'ясорубці. У фарш додайте гречку, готову засмажку, яйце, натертий сир і подрібнену зелень, сіль, перець і ретельно перемішайте.

Зробіть соус. Для цього змішайте воду, томатну пасту та сметану, спеції. Збийте все брендером до однорідного стану.

Сформуйте вологими руками гречаники, перекладіть у форму для запікання і залийте соусом. Запікайте страву у духовці 35 хвилин при температурі 180 С.

Цей чай шкодить фігурі та здоров’ю - і більшість його п’є щодня!

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:12

Чай - улюблений напій багатьох, який зігріває вранці, освіжає влітку та постачає антиоксиданти й мінерали. Але не всі чаї корисні: деякі можуть сприяти набору ваги та провокувати захворювання, передають Патріоти України. Людям із гастроезофагеальним ре...

Чай, корисніший за зелений - цей напій покращує пам’ять і концентрацію

п’ятниця, 21 листопад 2025, 17:08

У світі чаю з’явився новий фаворит - улун, або чорний дракон. Це не чорний, не зелений і навіть не білий чи червоний чай. Його популярність стрімко зростає, особливо серед тих, хто цінує здоров’я, ясність розуму та схуднення, передають Патріоти України...