І їсти, і готувати - одне задоволення: Рецепт ажурних млинців "Три склянки"

Ажурні млинці «Три склянки» завжди вдаються смачними, тонкими, а смажити їх — то одне задоволення. За цим рецептом виходить ціла гора смакоти, яка може зникнути просто на ваших очах. Адже, ці млинці настільки ароматні та привабливі, що ваші домашні будуть підкрадатися до вас на кухню, щоб першими поласувати ними, зазначають Патріоти України.

Невідомо ким придуманий принцип трьох склянок, але він дієвий. Вчитися тут ні чому — треба просто запам’ятати, що всі продукти треба брати в трьох рівних порціях. А ще краще — виділити спеціальну мірну склянку (200 мл) і помітити її. А коли збираєтеся готувати цю ажурну смакоту, для вимірювання інгредієнтів використовуйте тільки її.

  • борошно — 1 склянка
  • молоко — 1 склянка
  • окріп — 1 склянка
  • яйця — 2 шт
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • рослинна олія — 40 мл

Ажурні млинці «Три склянки»

  • У великій мисці збити міксером яйця, цукор та рослинну олію. Відразу варто й посолити. І не вимикаючи міксер, швидко влити склянку окропу, а тоді й молоко. Пам’ятайте, що міксер не треба вимикати, бо після цього вже додається саме борошно. І теж склянка того ж самого об’єму. Ось таким чином готується відмінне тісто для млинців.
  • Якщо є спеціальна сковорода для смаження млинців, то завдання стає ще простішим. Якщо ж немає, то смажимо їх на звичайній. Смажити смакоту з обох сторін буквально по одній хвилині.

За цим рецептом, у вас повинна вийти ціла купа млинців середнього розміру. І, до речі, на приготування і смаження витрачається близько півгодини. Це блискавичний результат. Адже, у більшості складається така думка, що для смаження тонких млинців знадобиться ледь не півдня. Але це за умови, що колотити тісто “на око”, потім спробувати, чи відстають вони від сковороди, далі знову колотити щось в тісто.

Буде дуже смачно! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

вівторок, 16 квітень 2024, 16:14

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, п...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...