І їсти, і готувати - одне задоволення: Рецепт ажурних млинців "Три склянки"

Ажурні млинці «Три склянки» завжди вдаються смачними, тонкими, а смажити їх — то одне задоволення. За цим рецептом виходить ціла гора смакоти, яка може зникнути просто на ваших очах. Адже, ці млинці настільки ароматні та привабливі, що ваші домашні будуть підкрадатися до вас на кухню, щоб першими поласувати ними, зазначають Патріоти України.

Невідомо ким придуманий принцип трьох склянок, але він дієвий. Вчитися тут ні чому — треба просто запам’ятати, що всі продукти треба брати в трьох рівних порціях. А ще краще — виділити спеціальну мірну склянку (200 мл) і помітити її. А коли збираєтеся готувати цю ажурну смакоту, для вимірювання інгредієнтів використовуйте тільки її.

  • борошно — 1 склянка
  • молоко — 1 склянка
  • окріп — 1 склянка
  • яйця — 2 шт
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • рослинна олія — 40 мл

Ажурні млинці «Три склянки»

  • У великій мисці збити міксером яйця, цукор та рослинну олію. Відразу варто й посолити. І не вимикаючи міксер, швидко влити склянку окропу, а тоді й молоко. Пам’ятайте, що міксер не треба вимикати, бо після цього вже додається саме борошно. І теж склянка того ж самого об’єму. Ось таким чином готується відмінне тісто для млинців.
  • Якщо є спеціальна сковорода для смаження млинців, то завдання стає ще простішим. Якщо ж немає, то смажимо їх на звичайній. Смажити смакоту з обох сторін буквально по одній хвилині.

За цим рецептом, у вас повинна вийти ціла купа млинців середнього розміру. І, до речі, на приготування і смаження витрачається близько півгодини. Це блискавичний результат. Адже, у більшості складається така думка, що для смаження тонких млинців знадобиться ледь не півдня. Але це за умови, що колотити тісто “на око”, потім спробувати, чи відстають вони від сковороди, далі знову колотити щось в тісто.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...