І їсти, і готувати - одне задоволення: Рецепт ажурних млинців "Три склянки"

Ажурні млинці «Три склянки» завжди вдаються смачними, тонкими, а смажити їх — то одне задоволення. За цим рецептом виходить ціла гора смакоти, яка може зникнути просто на ваших очах. Адже, ці млинці настільки ароматні та привабливі, що ваші домашні будуть підкрадатися до вас на кухню, щоб першими поласувати ними, зазначають Патріоти України.

Невідомо ким придуманий принцип трьох склянок, але він дієвий. Вчитися тут ні чому — треба просто запам’ятати, що всі продукти треба брати в трьох рівних порціях. А ще краще — виділити спеціальну мірну склянку (200 мл) і помітити її. А коли збираєтеся готувати цю ажурну смакоту, для вимірювання інгредієнтів використовуйте тільки її.

  • борошно — 1 склянка
  • молоко — 1 склянка
  • окріп — 1 склянка
  • яйця — 2 шт
  • цукор — 1 ст. л
  • сіль — 1 ч. л
  • рослинна олія — 40 мл

Ажурні млинці «Три склянки»

  • У великій мисці збити міксером яйця, цукор та рослинну олію. Відразу варто й посолити. І не вимикаючи міксер, швидко влити склянку окропу, а тоді й молоко. Пам’ятайте, що міксер не треба вимикати, бо після цього вже додається саме борошно. І теж склянка того ж самого об’єму. Ось таким чином готується відмінне тісто для млинців.
  • Якщо є спеціальна сковорода для смаження млинців, то завдання стає ще простішим. Якщо ж немає, то смажимо їх на звичайній. Смажити смакоту з обох сторін буквально по одній хвилині.

За цим рецептом, у вас повинна вийти ціла купа млинців середнього розміру. І, до речі, на приготування і смаження витрачається близько півгодини. Це блискавичний результат. Адже, у більшості складається така думка, що для смаження тонких млинців знадобиться ледь не півдня. Але це за умови, що колотити тісто “на око”, потім спробувати, чи відстають вони від сковороди, далі знову колотити щось в тісто.

Лише спробуйте! Який продукт зробить котлети смачнішими

п’ятниця, 6 червень 2025, 23:10

Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...