Яблук у цьому році багато і дешевих: Ліза Глінська поділилася рецептом найсмачнішого повидла

Яблучне повидло чудово підійде для начинки рогаликів чи іншої випічки. Нумо готувати, радять Патріоти України.

Рецепт яблучного повидла

  • Час: 2 години
  • Порції: 3

Інгредієнти:

Приготування:

  • Наріжте яблука та відправте їх у велику каструлю.
  • Влийте води та накрийте кришкою. Варіть яблука на середньому вогні, доки вони не стануть м'якими.
  • Зніміть каструлю з плити.
  • Подрібніть яблука в пюре та додатково процідіть через сито.
  • Додайте в пюре цукор, лимонну кислоту та перемішайте.
  • Перекладіть пюре в каструлю та при постійному помішуванні варіть до потрібної густини.
  • Додайте пектин з цукром та ще раз перемішайте. Зніміть варення з плити через 2 – 3 хвилини.
  • Розкладіть повидло по стерилізованих банках, закрийте кришками та охолодіть.
  • Яблучне варення готове. Смачного!

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...