Як апетитно приготувати картоплю: Секрети рецепту в духовці

Картопля, безумовно, є одним із улюблених доповнень до обіду. Вона чудово поєднується з м’ясними, рибними та овочевими стравами, зазначають Патріоти України.

Картопля легко засвоюється і має низьку калорійність , оскільки не містить багато жиру. У свою чергу, в ній є крохмаль, забезпечує організм енергією на весь день.

Крім того, картопля містить клітковину, яка регулює роботу травної системи, прискорює обмін речовин і є основою збалансованого харчування.

Дольки картоплі

У такому вигляді картопля – чудова закуска або доповнення до вечері. Готувати їх можна в рукаві, сотейнику або просто на деко. Все, що вам потрібно зробити – це змішати їх з оливковою олією і улюбленими спеціями.

Промийте картоплю і ретельно потріть шкірку (не очищайте). Розігрійте духовку до 180 градусів. Картоплю наріжте четвертинками (великими шматочками) і покладіть в більшу миску. Полийте оливковою олією і посипте розмарином, щоб кожна картоплина була вкрита жиром і приправами.

Коли духовка нагріється до потрібної температури, покладіть овочі на гаряче деко. Будьте обережні, оскільки спочатку він може шипіти. Рівномірно розподіліть картоплю і запікайте 20 хвилин. Після закінчення цього часу лопаткою перемішайте картоплю. Випікати ще 20 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте, чи запеклася картопля. Якщо ні – потримайте ще п’ять хвилин.

Картопля з соусом – який вибрати?

Будь-який вид картоплі чудово смакує з соусами. Одним із прекрасних варіантів соусу є сир, з’єднаний з вершками, цибулею з сіллю та перцем. З таким гарніром картопля стане смачною вегетаріанською вечерею.

Чудовим акцентом до запеченої картоплі також стане часниковий соус бешамель. Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів. З’єднайте три столові ложки натурального сиру з трьома чайними ложками майонезу і трьома великими зубчиками часнику, видавленим через прес. Приправити сіллю і перцем.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...