Як досягти появи золотистої скоринки у курки

Запечена в духовці курка повинна поєднувати дві кулінарні характеристики. Перша – це соковитість страви. Надмірна жорсткість та сухість м’яса – явища небажані. Друга важлива умова для того, щоб назвати курку ідеально приготовленою, – наявність апетитної золотистої скоринки. У цьому випадку страва смачна, та ідеально виглядає, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато кулінарів-аматорів не знають, як досягти такого результату. Зазвичай господині розраховують, що страва «сама» набуде необхідних консистенції та зовнішнього вигляду.

Однак насправді сире м’ясо треба правильно підготувати. Особлива попередня обробка тушки стане запорукою отримання смачної страви з хрусткою скоринкою.

У чому полягає хитрість

Перед тим як покласти курку у форму для запікання і відправити в духовку, м’ясо слід відправити в маринад.

У ролі останнього має виступити дуже проста рідина – солона вода.

Для приготування розчину треба використовувати певний об’єм кухонної солі. На один літр рідини – не більше 50 г солі.

У воді, що вийшла, тушка повинна знаходитися приблизно півгодини.

Після завершення процедури сиру курку слід протерти паперовою серветкою. Далі можна розпочинати запікання страви.

Готова курка буде поєднувати в собі соковитість з наявністю красивої скоринки, яка приємно хрумтить.

Господиням на замітку! Який продукт зробить так, щоб пиріжки не розліпилися

вівторок, 18 березень 2025, 18:14

Перед випіканням пиріжків у духовці кулінар повинен переконатися, що страва збереже свою форму під впливом високих температур. Дуже частою є ситуація, коли місце склеювання тіста відкривається, а начинка витікає, передають Патріоти України. У цьому вип...

Чому досвідчені господині зберігають в холодильнику каву і соду

вівторок, 18 березень 2025, 17:12

Кожна господиня знає, що холодильник потрібно тримати у чистоті. Але буває, що з часом всередині з’являється неприємний запах. Найчастіше таке відбувається, якщо всередині полежав зіпсований продукт, передають Патріоти України. При цьому буває, що наві...