Як досягти появи золотистої скоринки у курки

Запечена в духовці курка повинна поєднувати дві кулінарні характеристики. Перша – це соковитість страви. Надмірна жорсткість та сухість м’яса – явища небажані. Друга важлива умова для того, щоб назвати курку ідеально приготовленою, – наявність апетитної золотистої скоринки. У цьому випадку страва смачна, та ідеально виглядає, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато кулінарів-аматорів не знають, як досягти такого результату. Зазвичай господині розраховують, що страва «сама» набуде необхідних консистенції та зовнішнього вигляду.

Однак насправді сире м’ясо треба правильно підготувати. Особлива попередня обробка тушки стане запорукою отримання смачної страви з хрусткою скоринкою.

У чому полягає хитрість

Перед тим як покласти курку у форму для запікання і відправити в духовку, м’ясо слід відправити в маринад.

У ролі останнього має виступити дуже проста рідина – солона вода.

Для приготування розчину треба використовувати певний об’єм кухонної солі. На один літр рідини – не більше 50 г солі.

У воді, що вийшла, тушка повинна знаходитися приблизно півгодини.

Після завершення процедури сиру курку слід протерти паперовою серветкою. Далі можна розпочинати запікання страви.

Готова курка буде поєднувати в собі соковитість з наявністю красивої скоринки, яка приємно хрумтить.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...