Запечена в духовці курка повинна поєднувати дві кулінарні характеристики. Перша – це соковитість страви. Надмірна жорсткість та сухість м’яса – явища небажані. Друга важлива умова для того, щоб назвати курку ідеально приготовленою, – наявність апетитної золотистої скоринки. У цьому випадку страва смачна, та ідеально виглядає, передають Патріоти України.
Багато кулінарів-аматорів не знають, як досягти такого результату. Зазвичай господині розраховують, що страва «сама» набуде необхідних консистенції та зовнішнього вигляду.
Однак насправді сире м’ясо треба правильно підготувати. Особлива попередня обробка тушки стане запорукою отримання смачної страви з хрусткою скоринкою.
У чому полягає хитрість
Перед тим як покласти курку у форму для запікання і відправити в духовку, м’ясо слід відправити в маринад.
У ролі останнього має виступити дуже проста рідина – солона вода.
Для приготування розчину треба використовувати певний об’єм кухонної солі. На один літр рідини – не більше 50 г солі.
У воді, що вийшла, тушка повинна знаходитися приблизно півгодини.
Після завершення процедури сиру курку слід протерти паперовою серветкою. Далі можна розпочинати запікання страви.
Готова курка буде поєднувати в собі соковитість з наявністю красивої скоринки, яка приємно хрумтить.
Грибний суп – це, мабуть, чудова нагода приготувати ресторанну страву в домашніх умовах. Навіть за мінімальних зусиль ця розкішна страва завжди виходить смачною, передають Патріоти України. Однак деякі хитрощі допоможуть грибному супу стати по-справжнь...
Під час приготування м’ясного бульйону, зокрема з домашньої курки або свинини, якщо ви плануєте робити борщ. Багато хто радить використовувати рис, проте не в кожній страві він потрібен, передають Патріоти України. Існують інші хитрощі досвідчених госп...