Як досягти появи золотистої скоринки у курки

Запечена в духовці курка повинна поєднувати дві кулінарні характеристики. Перша – це соковитість страви. Надмірна жорсткість та сухість м’яса – явища небажані. Друга важлива умова для того, щоб назвати курку ідеально приготовленою, – наявність апетитної золотистої скоринки. У цьому випадку страва смачна, та ідеально виглядає, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато кулінарів-аматорів не знають, як досягти такого результату. Зазвичай господині розраховують, що страва «сама» набуде необхідних консистенції та зовнішнього вигляду.

Однак насправді сире м’ясо треба правильно підготувати. Особлива попередня обробка тушки стане запорукою отримання смачної страви з хрусткою скоринкою.

У чому полягає хитрість

Перед тим як покласти курку у форму для запікання і відправити в духовку, м’ясо слід відправити в маринад.

У ролі останнього має виступити дуже проста рідина – солона вода.

Для приготування розчину треба використовувати певний об’єм кухонної солі. На один літр рідини – не більше 50 г солі.

У воді, що вийшла, тушка повинна знаходитися приблизно півгодини.

Після завершення процедури сиру курку слід протерти паперовою серветкою. Далі можна розпочинати запікання страви.

Готова курка буде поєднувати в собі соковитість з наявністю красивої скоринки, яка приємно хрумтить.

Неочікувано! Віскі визнали найменш шкідливим алкоголем - але є умова

четвер, 6 листопад 2025, 17:45

Віскі вважається найменш шкідливим алкогольним напоєм, якщо вживати його помірно. Про це розповіла кардіологиня Олена Лащенко, передають Патріоти України. За словами лікарки, невеликі дози віскі менш небезпечні для здоров’я, ніж інші види алкоголю. У п...

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...