Як готувати бездріжджовий хліб - рецепт за 20 хвилин

Смачний і гарячий хліб в умовах війни в Україні може бути в кожній хаті. Для приготування випічки можна використовувати борошно різних сортів при цьому дріжджі не знадобляться, передають Патріоти України.

Ми розповімо простий і смачний рецепт хліба в духовці, який можна приготувати за 20-30 хвилин. Бездріжджовий хліб можна готувати з гречаного, кукурудзяного, пшеничного борошна.

Як приготувати хліб без дріжджів - рецепт

Вам потрібно:

  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки
  • Борошно грубого помелу - 1/2 склянки
  • Вода слабогазована або мінеральна - 350 мл
  • Рослинна олія або оливкова - 5 столових ложок
  • Насіння льону

Мінеральну воду налити в чашу, додати олію, просіяти борошно та додати насіння.

Змішати всі інгредієнти і додавати просіяне пшеничне борошно.

Замісити тісто, яке не повинно прилипати до рук. Тісто сформувати в рулет або надати будь-яку форму, яка вам до душі.

Розігріти духовку до 200 градусів.

Застелити деко пергаментним папером, викласти бездріжджовий хліб і випікати 10 хвилин.

Далі знизити температуру до 160 градусів.

Хліб випікати в духовці до 30 хвилин.

Щоб хліб був ніжним, повітряним і довго м'яким, загорніть в рушник, перекладіть в пакет і залиште на 60 хвилин.

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...

Лише спробуйте! Якщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачніші

понеділок, 24 лютий 2025, 11:12

Смачні пельмені — улюблена страва багатьох людей. Звичайно, що основний компонент смаку — це фарш. Тісто має не менше значення, але зауважень до м’ясної складової буває значно більше. Читайте далі, що допоможе зробити його смачним та соковитим, передаю...