Як готувати бездріжджовий хліб - рецепт за 20 хвилин

Смачний і гарячий хліб в умовах війни в Україні може бути в кожній хаті. Для приготування випічки можна використовувати борошно різних сортів при цьому дріжджі не знадобляться, передають Патріоти України.

Ми розповімо простий і смачний рецепт хліба в духовці, який можна приготувати за 20-30 хвилин. Бездріжджовий хліб можна готувати з гречаного, кукурудзяного, пшеничного борошна.

Як приготувати хліб без дріжджів - рецепт

Вам потрібно:

  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки
  • Борошно грубого помелу - 1/2 склянки
  • Вода слабогазована або мінеральна - 350 мл
  • Рослинна олія або оливкова - 5 столових ложок
  • Насіння льону

Мінеральну воду налити в чашу, додати олію, просіяти борошно та додати насіння.

Змішати всі інгредієнти і додавати просіяне пшеничне борошно.

Замісити тісто, яке не повинно прилипати до рук. Тісто сформувати в рулет або надати будь-яку форму, яка вам до душі.

Розігріти духовку до 200 градусів.

Застелити деко пергаментним папером, викласти бездріжджовий хліб і випікати 10 хвилин.

Далі знизити температуру до 160 градусів.

Хліб випікати в духовці до 30 хвилин.

Щоб хліб був ніжним, повітряним і довго м'яким, загорніть в рушник, перекладіть в пакет і залиште на 60 хвилин.

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...