Як готувати печінку, щоб вона не мала неприємного присмаку

Печінка вважається одним із найкорисніших субпродуктів. Але при цьому готувати чи їсти таке частування подобається далеко не всім. Вся проблема зазвичай полягає у специфічному смаку та ароматі печінки, передають Патріоти України.

Тому важливо знати кілька хитрощів під час приготування страви. У цьому випадку від неприємного присмаку не залишиться і сліду, а добавки попросять навіть найпримхливіші гості.

Подробиці

Як готувати печінку

Для початку продукт необхідно промити, очистити від плівок і позбавитися всіх інших зайвих частин, які можуть вплинути на смакові якості.

Потім печінку слід на годину замочити у молоці чи воді. Завдяки цьому вийде ніжніша страва, піде зайвий запах.

Яловича печінка молочного вимочування не особливо потребує. Краще залити її сумішшю з води та сухого вина.

Після цього можна продовжувати готувати печінку за будь-яким рецептом. Один із досить популярних способів приготування передбачає використання маринаду перед смаженням або тушкуванням.

Приготувати маринад можна просто. Для цього необхідно змішати гірчицю з майонезом у пропорції 1 до 2. Також можна залишити її у соєвому соусі, або приготувати маринад – з’єднати по чайній ложці меду, лимонного соку, та помістити разом із печінкою в літр газованої чистої води.

Хитрість, завдяки якій котлети виходять смачнішими і соковитішими

неділя, 22 червень 2025, 12:04

Завдяки цьому інгредієнту котлети виходять ще смачнішими та зникають з тарілки буквально за п’ять хвилин – наступного дня точно нічого не залишиться. Готова страва відрізняється від інших варіантів соковитістю та ніжністю. Досягається результат за раху...

Не робіть так! Через які помилки, макарони виходять злиплими та несмачними

неділя, 22 червень 2025, 11:03

Макарони цінуються багатьма господинями за простоту вприготуванні та цікавий смак, який успішно поєднується з багатьма стравами, передають Патріоти України. . Однак і з цим нехитрим гарніром можуть виникнути труднощі. Наприклад, він може вийти абсолют...