Як готувати, щоб м’ясо не вийшло жорстким

Деякі кулінари вважають, що не хліб, а м’ясо – усьому голова, тому регулярно готують із цього продукту різні страви. М’ясо це джерело білка, тому цей продукт дійсно важливий у нашому раціоні, передають Патріоти України.

Подробиці

Нерідко господині стикаються із проблемою: приготоване м’ясо виходить жорстким, через що страждає смак та загальне враження від страви.

Досвідчені кухарі назвали одну дію, яка може призвести до такого результату.

Помилка кулінарів

Щоб соковите м’ясо на обід чи вечерю вийшло м’яким і смачним, його не можна солити до завершення готування. Особливо це стосується тих випадків, коли готуються цупкі шматки м’яса.

Якщо посолити продукт до закінчення приготування, то на поверхні м’яса не залишиться рідини. Саме через це воно стає твердим.

Рум’яне м’ясо

Щоб м’ясо, приготовлене в духовці, було максимально рум’яним з апетитною скоринкою, потрібно використовувати найкращий маринад. Таким є гранатовий сік та мед, розведене вино, коньяк чи вода.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...