Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло - метод, який ще жодного разу не підвів

Одна справа підігріти молоко в мікрохвильовій печі, а інша довести його до кипіння на плиті, вважається, що це ціле мистецтво, передають Патріоти України.

Насправді кип’ятити молоко не так і складно, якщо не відходити від плити, інакше воно «втече» і потім доведеться довго відмивати плиту та каструлю.

Існує кілька народних та випробуваних господинями способів вирішення цієї проблеми.

Спосіб 1

Вважається, що поставивши на вогонь каструлю з молоком, потрібно покласти поверх неї дерев’яну лопатку або звичайну ложку. Якщо піна і підніметься до краю борту, завдяки лайфхаку не збіжить.

Спосіб 2

Вважається, що перед підігрівом молока каструлю потрібно бути холодною, тоді молоко не втече і не пригорить.

Спосіб 3 (єдино правильний)

Для початку потрібно вибирати для цієї дії відповідну тару, а молока наливати максимум на 1/2 від обсягу.

Весь час підігріву та закипання молоко потрібно помішувати ложкою – так піна точно не з’явиться, а отже, не втече й молоко.

А якщо немає часу стояти біля плити і стежити за молоком, обробіть краї каструлі вершковим маслом на 3-5 см. Вище цієї позначки молоко не підніметься.

Не всі про це знають! Навіщо господині до квашеної капусти додають мед

неділя, 13 квітень 2025, 12:09

Квашена капуста – це улюблений салат осінньо-зимового періоду, який не тільки має приємні смакові якості, але й зміцнює імунітет, передають Патріоти України. Багато господинь готують його десятиліттями, але не знають однієї маленької хитрощі навіщо дод...

Оцінять всі! Як смачно замаринувати гриби за 10 хвилин

неділя, 13 квітень 2025, 11:08

Мариновані печериці можуть стати ідеальним варіантом вечері, яка готується за 10 хвилин. Гриби будуть ароматними, соковитими та неймовірно смачними, передають Патріоти України. Для приготування візьміть 500 г печериць. До речі, якщо ви раптом не знали,...