Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло - метод, який ще жодного разу не підвів

Одна справа підігріти молоко в мікрохвильовій печі, а інша довести його до кипіння на плиті, вважається, що це ціле мистецтво, передають Патріоти України.

Насправді кип’ятити молоко не так і складно, якщо не відходити від плити, інакше воно «втече» і потім доведеться довго відмивати плиту та каструлю.

Існує кілька народних та випробуваних господинями способів вирішення цієї проблеми.

Спосіб 1

Вважається, що поставивши на вогонь каструлю з молоком, потрібно покласти поверх неї дерев’яну лопатку або звичайну ложку. Якщо піна і підніметься до краю борту, завдяки лайфхаку не збіжить.

Спосіб 2

Вважається, що перед підігрівом молока каструлю потрібно бути холодною, тоді молоко не втече і не пригорить.

Спосіб 3 (єдино правильний)

Для початку потрібно вибирати для цієї дії відповідну тару, а молока наливати максимум на 1/2 від обсягу.

Весь час підігріву та закипання молоко потрібно помішувати ложкою – так піна точно не з’явиться, а отже, не втече й молоко.

А якщо немає часу стояти біля плити і стежити за молоком, обробіть краї каструлі вершковим маслом на 3-5 см. Вище цієї позначки молоко не підніметься.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...