Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес готування, передають Патріоти України.

Подробиці

Отже, перше, що слід враховувати – для кип’ятіння молока краще виділити окремий посуд, оскільки гаряча рідина здатна вбирати різні запахи.

Якщо ви не бажаєте, щоб молоко пригоріло, використовуйте каструлю з товстим дном. Перед тим як поставити її на плиту, промийте посуд холодною водою. Молоко не вибіжить на плиту, якщо нанести на стінки каструлі тонкий шар олії.

Запобігти появі пінки можна, якщо часто перемішувати молоко в процесі кип’ятіння. Як тільки рідина досягне температури кипіння – швидко її охолодіть. Завдяки цим двом простим крокам вам більше не доведеться здувати пінку убік.

Ще досвідчені господині, займаючись кип’ятінням молока, додають чайну ложку цукру (на літр рідини). Вважається, що така дія зберігає як від пригорання, так і від згортання продукту.

Джерело: ПростоВей

Доступні всім! Названо продукти, які захищають мозок від старіння

неділя, 7 вересень 2025, 17:12

З віком наш мозок природно зменшується в об’ємі, а разом із цим приходить забудькуватість та зниження когнітивних функцій. Особливо вразливою до старіння є ділянка мозку під назвою гіпокамп, яка відповідає за збереження пам’яті, передають Патріоти Укра...

Розставлено крапки над "і": Чи корисний насправді шоколад

неділя, 7 вересень 2025, 8:46

Шоколад - один із найулюбленіших продуктів у світі, який дарує задоволення. Водночас навколо нього існує чимало міфів, які змушують людей вважати його шкідливим і навіть небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Чи справді він провокує акне...