Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес готування, передають Патріоти України.

Подробиці

Отже, перше, що слід враховувати – для кип’ятіння молока краще виділити окремий посуд, оскільки гаряча рідина здатна вбирати різні запахи.

Якщо ви не бажаєте, щоб молоко пригоріло, використовуйте каструлю з товстим дном. Перед тим як поставити її на плиту, промийте посуд холодною водою. Молоко не вибіжить на плиту, якщо нанести на стінки каструлі тонкий шар олії.

Запобігти появі пінки можна, якщо часто перемішувати молоко в процесі кип’ятіння. Як тільки рідина досягне температури кипіння – швидко її охолодіть. Завдяки цим двом простим крокам вам більше не доведеться здувати пінку убік.

Ще досвідчені господині, займаючись кип’ятінням молока, додають чайну ложку цукру (на літр рідини). Вважається, що така дія зберігає як від пригорання, так і від згортання продукту.

Джерело: ПростоВей

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...