Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло і вийшло без пінки

Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес готування, передають Патріоти України.

Подробиці

Отже, перше, що слід враховувати – для кип’ятіння молока краще виділити окремий посуд, оскільки гаряча рідина здатна вбирати різні запахи.

Якщо ви не бажаєте, щоб молоко пригоріло, використовуйте каструлю з товстим дном. Перед тим як поставити її на плиту, промийте посуд холодною водою. Молоко не вибіжить на плиту, якщо нанести на стінки каструлі тонкий шар олії.

Запобігти появі пінки можна, якщо часто перемішувати молоко в процесі кип’ятіння. Як тільки рідина досягне температури кипіння – швидко її охолодіть. Завдяки цим двом простим крокам вам більше не доведеться здувати пінку убік.

Ще досвідчені господині, займаючись кип’ятінням молока, додають чайну ложку цукру (на літр рідини). Вважається, що така дія зберігає як від пригорання, так і від згортання продукту.

Джерело: ПростоВей

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...