Як легко натерти сир, щоб він не збивався в грудки - три секретні способи шеф-кухарів

Багато господинь не люблять натирати сир на тертці, тому намагаються для піци та макаронів купувати вже натертий твердий сир. Цього робити не варто, оскільки складно бути впевненим у якості сиру, який подрібнили в супермаркеті. Досвідчені кулінари поділилися секретами швидкого натирання сиру, без грудок та налипання, зазначають Патріоти України.

Секрет №1

Змастіть тертку з обох боків будь-якою олією. Це можна зробити за допомогою спеціального пензлика для змащування форм для випічки або просто руками. Натертий на такій тертці твердий сир не липне до рук, не зіб'ється в грудки і не склеїться. Дуже зручно такий сир заморожувати, щоб будь-якої миті тертий сир був під рукою.

Секрет №2

Натирайте сир не у миску, а прямо над тарілкою з макаронами чи над піцою. Так роблять досвідчені шеф-кухарі в ресторанах, щоб уникнути зайвих маніпуляцій з тертим сиром, які призводять до переминання сирної стружки в грудки.

Секрет №3

Будь-який сир – твердий, жирний або плавлений – перед натиранням радять покласти на 10 хвилин у морозильну камеру. Добре охолоджений сир легко натирається на тертці, не липне, завдяки чому з ним дуже просто працювати.

Як пити апельсиновий сік і не набирати вагу - рекомендації експертів

неділя, 17 серпень 2025, 10:15

Апельсиновий сік - джерело вітаміну С, корисний для імунітету та серця. Проте чи впливає час вживання соку на набір ваги? Дослідники з Кельнського університету провели експеримент, який показав, передають Патріоти України. Вчені радять вживати 100% нат...

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...