Як легко натерти сир, щоб він не збивався в грудки - три секретні способи шеф-кухарів

Багато господинь не люблять натирати сир на тертці, тому намагаються для піци та макаронів купувати вже натертий твердий сир. Цього робити не варто, оскільки складно бути впевненим у якості сиру, який подрібнили в супермаркеті. Досвідчені кулінари поділилися секретами швидкого натирання сиру, без грудок та налипання, зазначають Патріоти України.

Секрет №1

Змастіть тертку з обох боків будь-якою олією. Це можна зробити за допомогою спеціального пензлика для змащування форм для випічки або просто руками. Натертий на такій тертці твердий сир не липне до рук, не зіб'ється в грудки і не склеїться. Дуже зручно такий сир заморожувати, щоб будь-якої миті тертий сир був під рукою.

Секрет №2

Натирайте сир не у миску, а прямо над тарілкою з макаронами чи над піцою. Так роблять досвідчені шеф-кухарі в ресторанах, щоб уникнути зайвих маніпуляцій з тертим сиром, які призводять до переминання сирної стружки в грудки.

Секрет №3

Будь-який сир – твердий, жирний або плавлений – перед натиранням радять покласти на 10 хвилин у морозильну камеру. Добре охолоджений сир легко натирається на тертці, не липне, завдяки чому з ним дуже просто працювати.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...