Багато господинь не люблять натирати сир на тертці, тому намагаються для піци та макаронів купувати вже натертий твердий сир. Цього робити не варто, оскільки складно бути впевненим у якості сиру, який подрібнили в супермаркеті. Досвідчені кулінари поділилися секретами швидкого натирання сиру, без грудок та налипання, зазначають Патріоти України.
Змастіть тертку з обох боків будь-якою олією. Це можна зробити за допомогою спеціального пензлика для змащування форм для випічки або просто руками. Натертий на такій тертці твердий сир не липне до рук, не зіб'ється в грудки і не склеїться. Дуже зручно такий сир заморожувати, щоб будь-якої миті тертий сир був під рукою.
Натирайте сир не у миску, а прямо над тарілкою з макаронами чи над піцою. Так роблять досвідчені шеф-кухарі в ресторанах, щоб уникнути зайвих маніпуляцій з тертим сиром, які призводять до переминання сирної стружки в грудки.
Будь-який сир – твердий, жирний або плавлений – перед натиранням радять покласти на 10 хвилин у морозильну камеру. Добре охолоджений сир легко натирається на тертці, не липне, завдяки чому з ним дуже просто працювати.
Не всі напої однаково безпечні для здоров’я, особливо для тих, хто слідкує за рівнем цукру в крові. Деякі популярні напої можуть провокувати різкий стрибок глюкози, навіть якщо вони здаються легкими або корисними, передають Патріоти України. Газовані с...
Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...