Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, мають бути насамперед свіжими, передають Патріоти України.
Якісний продукт відрізняється характерним запахом – дріжджі мають приємний аромат з трохи помітною кислинкою.
Якщо ви сумніваєтеся у доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши невелику порцію опари.
Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього поставте миску з опарою у тепле місце, щоб вона піднялась. Через 30 хвилин перевірте результат.
Якщо борошно вкрилося тріщинами – все гаразд, дріжджі добрі і можна приступати до замішування великого обсягу тіста.
Якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту, такі дріжджі не підходять для випічки.
Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть їх в теплу воду і додайте трохи цукру.
Якщо через 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.
Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...
Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...