Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Проте досвідченні кулінари рекомендують інші способи обробки риби перед її обсмажуванням, передають Патріоти України.

Перший спосіб

Недоліком використання пшеничного борошна як «оболонки» для смаженої риби є сухість блюда. Рибка, хоч і виходить хрусткою зовні, але не зберігає соковитості всередині.

Втім, проблему дуже легко вирішити. Для цього достатньо замінити пшеничне борошно на кукурудзяне. В результаті соки будуть миттєво «запечатані» у рибці. Страва залишиться соковитим і при цьому придбають «хрустинку».

Другий спосіб

Якщо кукурудзяного борошна немає, то можна обваляти рибу і в стандартному борошні. Але тоді останній інгредієнт потрібно заздалегідь «з’єднати» із манною крупою. Об’єм цих компонентів має бути рівним.

Перед тим, як обваляти рибні шматочки у цій суміші, продукт слід занурити у збите куряче яйце. Рибу в клярі слід викласти на добре розігріту сковороду, в яку було заздалегідь налито масло. Підсумком стане приготування м’якого та соковитого блюда з красивою та апетитною скоринкою.

Буде краща, ніж ресторанна! Секрети приготування правильної піци

середа, 28 травень 2025, 23:10

Ці поради стануть у нагоді тим, хто воліє самостійно готувати цю традиційну італійську страву у себе вдома, передають Патріоти України.

Як смажити рибу і котлети без жирних бризок

середа, 28 травень 2025, 18:12

Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України. Особливо це стосується плити, де...