Як правильно додавати сушені гриби в суп, щоб було смачно

Якщо правильно приготувати грибний суп, перед його чарівним ароматом не зможе встояти жоден, передають Патріоти України.

Цікавий факт полягає в тому, що найсмачнішою стає страва у тому випадку, якщо вводити саме сушені гриби. Однак робити це варто з урахуванням деяких особливостей.

Як правильно додавати сушені гриби в суп?

Якщо ви заготовляли їх самостійно, то ваші гриби мають бути чистими та готовими до вживання. У такому разі їх можна просто подрібнити у ступці та ввести в суп до свіжих грибів. Така страва стає неймовірно ароматною та смачною.

Але не всі господині сушать гриби, тому доводиться їх купувати. У такому разі без замочування не обійтись.

Спершу відправте гриби на півгодини в миску з водою кімнатної температури. Рідину злийте. Потім потрібно додати теплу воду та залишити ще на 1,5 години.

Після цього гриби можна додати у суп. Але так як вода, яка залишилася після замочування дуже ароматна її також можна використовувати для приготування супу.

Залиште тільки ту частину, що залишилася на дні миски. А ось забруднення та можливе сміття підуть при першому замочуванні.

Неочікувано! Віскі визнали найменш шкідливим алкоголем - але є умова

четвер, 6 листопад 2025, 17:45

Віскі вважається найменш шкідливим алкогольним напоєм, якщо вживати його помірно. Про це розповіла кардіологиня Олена Лащенко, передають Патріоти України. За словами лікарки, невеликі дози віскі менш небезпечні для здоров’я, ніж інші види алкоголю. У п...

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...